Trabzon'daki Konut Fiyatlarında Yüzde 11'lik Artış Gözlendi

Son 1 yıl için yapılan emlak endeksi verilerine göz attığımızda Trabzon’daki satılık/kiralık gayrimenkul fiyatlarının %11, arsa ve arazi fiyatlarının ise %15 arttığını gözlemledik.

Son 1 yıl için yapılan emlak endeksi verilerine göz attığımızda Trabzon’daki satılık/kiralık gayrimenkul fiyatlarının %11, arsa ve arazi fiyatlarının ise %15 arttığını gözlemledik. Merkez ilçe olan Ortahisar ise kentin en pahalı konut satış ve kiralama bölgesi olarak öne çıktı.

Arap Yatırımcılar, Türk Yatırımcıları Etkiledi


Emlakçılar, Trabzon’daki gayrimenkul fırsatını değerlendirmek isteyen Arap müşterilere yönelik yüksek fiyat uygulamasını yerli yatırımcılara da yansıttı. Gayrimenkulün kent içerisinde bulunduğu konum fiyatı etkileyen faktörleri belirledi. Özellikle kıyıya yakınlık, konutun yeşil bölgelerde olup olmaması ve merkeze yakınlığı fiyatı katlayan en önemli çarpanları oluşturdu.


Metrekare Fiyatında Patlama Yaşandı


Trabzon’daki bir konutun metrekare fiyatı 1.500 TL’den 1.667 TL’ye kadar yükselmiş durumda. Emlak satışındaki bu patlamaya paralel olarak emlak ofisi sayıları da yaklaşık olarak %300 oranında artış gösterdi.

Kente Önemli Yatırımlar Devam Edecek


Arap yatırımcı grubunda bulunan Dubaili Armada Grup, kent için 1 milyar $ değerinde yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bölgeye lüks otel, kongre merkezi ve marina inşa eden Armada Grup şimdi de turist oranını arttıracak olan Tema Park projesi için kolları sıvadı.

Emlak Haberleri Haberleri