TSKB / Maya: Konuta Talep Arttı, Konut Stoku Düştü, Konutların Satılıkta Kalma Süresi Kısaldı!

Devlet bankaları tarafından 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi paketi beklendiği gibi Nisan ve Mayıs ayında yaşanan büyük daralmanın ardından gayrimenkul sektöründe bahar havası estirdi.

Devlet bankaları tarafından 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi paketi beklendiği gibi Nisan ve Mayıs ayında yaşanan büyük daralmanın ardından gayrimenkul sektöründe bahar havası estirdi. Konuta olan talepte tarihi günler yaşanırken konu hakkında değerlendirmede bulunan TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası ile vatandaşın konut talebinde rekor artış yaşandı.



Ev sahibi olmak isteyen ancak ekonomik koşullar nedeni lie kararsızlık yaşayan kişiler düşen faiz oranları ve 1 senelik erteleme fırsatı ile alıma geçiş yapınca konut satış rakamları hızlı yükseldi.



KONUTA OLAN TALEP ARTTI, SATILIK KONUT İLANI ASKI SÜRESİ AZALDI



Konut kredisi faiz oranlarına yapılan indirim sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, k“Kredi sürecinin önemli bir maddesi olan değerleme taleplerinde bu yoğunluğu yaşıyoruz. Bu yoğun talep ister istemez konut satışlarının da hızlanmasını getirdi. Kampanyanın başladığı haftadan itibaren konutların daha hızlı satıldığını, satılık ilanların çok daha sıklıkla arandığını ve konutların satılıkta kalma sürelerinin azaldığını gözlemledik.



Hal böyle olunca da konut fiyatları için öncelikli istenen rakamların yükselmesi ardından da işleme dönen satış değerleri bir miktar yükselme eğilimine girdi. Haziran ayı itibarıyla İstanbul için yaptığımız konut değerlemelerinde birim ortalama değerde bir miktar artış görüyoruz. Bu durum Haziran ayı konut fiyat endeksi açıklandığında istatistiki olarak da görülebilecektir" açıklamasında bulundu.



KONUT FİYATLARINA ZAM YAĞMURU DURDURULURSA SATIŞ REKORU KIRILIR!



Ev almak için harekete geçen kişiler en çok konut fiyatlarına gelen yüksek zamlardan şikayet ederken emlakçılar da ev sahiplerini zam yapmaları konusunda uyardı.



Ev sahiplerinin bindikleri dalı kestikleri uyarısında bulunan emlakçılar yoğun zamların devam etmesi halinde vatandaşın alımdan yönünü çevirmesi halinde konutların ekonomik koşullar nedeniyle uzun süre satılamayacağı uyarısı gelirken tarihi fırsatın bir daha yakalanamayacağı dile getirildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri