Tuğla Fiyatlarında Son Durum, Kaç TL Oldu? İstanbul, Ankara, İzmir Tuğla Fiyatları!

İnşaat yapı malzemelerinin fiyatları oldukça merak ediliyor. Fiyat artışları ile gündeme gelen inşaat malzemelerinde son fiyatlar araştırılıyor. Tuğla fiyatları ne kadar oldu?

Türkiye’de inşaat yapı malzemelerinin fiyatlarındaki yükselişler inşaat sektörünü zorlamaya devam ediyor. Yeni projelere başlamak isteyenler inşaat yapı malzemelerinin fiyatları üzerinden tahmini bir inşaat maliyeti çıkarıyorlar. İnşaat yapı malzemeleri içerisinde yüksek bir tutar kaplayan malzemelerden birisi de tuğla oluyor. Peki tuğla fiyatları ne kadar oldu? Tuğla fiyatları yükseldi mi?

TUĞLA FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Tuğla fiyatlarının son dönemlerdeki artışlarının bazı ekonomik nedenleri bulunuyor. Bunların en önemlisi ise enerji maliyetlerindeki artışlar oluyor. Tuğla üretim aşamasında yüksek ısıya sahip tuğla fırınlarından geçerek üretilebiliyor. Bu yüksek ısıyı elde etmek için de önemli bir enerji maliyeti ortaya çıkıyor. Bu enerji maliyeti eklenince tuğla fiyatlarında da artış meydana geliyor. Bundan dolayı tuğla fiyatlarında artışlara sık sık rastlanılıyor.

TUĞLA MALİYETLERİNDE NAKLİYE ETKİSİ

Tuğla satın almak isteyenlerin ödemeleri gereken bir maliyet de nakliye oluyor. Tuğla küçük hacimli olsa da yüksek miktarlı alınması gereken bir inşaat yapı malzemesi olduğu için nakliye maliyeti yüksek olabiliyor. Artan akaryakıt fiyatlarından dolayı tuğlanın toplam maliyetinde bir ekstra artış sağlanıyor. Bu da inşaat yaptırmak isteyenleri zorlayabiliyor. Bundan dolayı tuğla alımında nakliyenin karşı tarafa ait olması için sıkı bir pazarlık yapılması gerekiyor.

TUĞLA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Tuğla fiyatları araştırılırken oldukça farklı fiyatlamalar görmek mümkün. Bölgesel olarak üretimi yapılan tuğla için bölgeden bölgeye değişen fiyatları olabiliyor. Nakliye masraflarının yüksek olmaması için tuğla satın alacak olanlar uzak bölgelerdeki fabrikalardan alım yapmayı tercih etmiyorlar. Şu anda ortalama fiyatlara göre tuğla adet fiyatları şu şekilde:

-8,5’luk Tuğla: 1,72 TL
-10’luk Tuğla: 1,73 TL
-13,5’luk Tuğla 1,85 TL
-Tomson Tuğla: 1,95 TL
-Yuvarlak Delikli Yığma Tuğla: 3,15 TL
-Küçük Yığma Tuğla: 3 TL
-Büyük Yığma Tuğla: 3,14 TL
-20’lik Asmolen Tuğla: 8,10 TL
-22’lik Asmolen Tuğla: 8,29 TL
-25’lik Asmolen Tuğla: 8,60 TL
-30’luk Asmolen Tuğla: 9,09 TL

Emlak Haberleri Haberleri