TÜİK Kasım 2020 Konut Satış İstatistikleri Raporu Yayımlandı!

TÜİK Kasım ayı konut satışları raporu yayımlandı. Yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile konut satış rakamlarında yaşanacak olan dalgalanma merak konusu olmuştu. Konut satış rakamları nasıl gerçekleşti?

TÜİK Kasım ayı konut satışları raporu yayımlandı. Yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile konut satış rakamlarında yaşanacak olan dalgalanma merak konusu olmuştu. Konut satış rakamları nasıl gerçekleşti?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından merakla beklenen konut satış istatistikleri raporu yayımlandı. Kasım ayında yükselişini sürdüren ve rekor seviyelere ulaşan konut kredisi faiz oranları sonrası konut satış rakamları ve faiz oranlarının konut satış rakamlarına olan etkisi merak konusu olmuştu.

TÜİK AÇIKLADI: KASIM AYINDA TÜRKİYE GENELİNDE 112 BİN 483 ADET KONUT SATILDI

TÜİK tarafından açıklanan son rakamlara göre Kasım ayında yurt genelinde konut satışları 2019 yılının Kasım ayına oranla yüzde 18,7 azalarak 112 bin 483 adet seviyesine gerilemiş oldu. Konut satışlarında 21 bin 158 konut satışı ve yüzde 18,8 pay ile İstanbul yine en çok konut satılan il oldu.

İllere göre konut satış rakamları sıralamasında İstanbul'u 10 bin 710 konut satışı ve yüzde 9,5 pay ile Ankara, 6 bin 574 konut satışı ve yüzde 5,8 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 15 konut ile Ardahan, 23 konut ile Hakkari ve 78 konut ile Bayburt olarak sıralamada yer aldı.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜKSELDİ, İPOTEKLİ KONUT SATIŞ RAKAMLARI DÜŞTÜ!

Yükselen konut kredisi faiz oranları sonrasında ipotekli konut satışı rakamları 2020 yılının Kasım ayında 2019 yılının aynı ayına oranla yüzde 44,3 oranında azalarak 24 bin 450 adet olarak gerçekleşti.

İKİNCİ EL KONUT SATIŞ RAKAMLARI SIFIR KONUT SATIŞI RAKAMLARINI GERİDE BIRAKTI

Açıklanan rakamlara göre 2020 yılının Kasım ayında 36 bin 658 adet konut ilk kez satılırken sıfır konut satışı rakamı yine ikinci el konutların gerisinde kaldı.

İkinci el konut satış rakamı 75 bin 825 adet olarak gerçekleşti. En çok ikinci el konut satılan il İstanbul olurken bir önceki yılın Kasım ayına göre ikinci el konut satış rakamı yüzde 15,2 oranında düşüş gösterdi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri