TÜİK Şubat Enflasyon Rakamları Ne Zaman, Saat Kaçta Açıklanacak? Mart 2022 Kira Artış Oranı Yüzde Kaç Oldu, Belli Mi?

Türkiye nefesini tuttu Şubat 2022 enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekliyor. Şubat 2022 enflasyon rakamları ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak? Mart 2022 kira artış oranı belli oldu mu?

Türkiye’de ekonominin önemli göstergelerinden birisi olan enflasyon rakamlarına dair araştırmalar artmaya başladı. Şubat 2022 enflasyon rakamlarının açıklanıp açıklanmadığına dair sorgulamalar yapılıyor. Peki Şubat 2022 enflasyon rakamları belli oldu mu? Şubat 2022 enflasyon rakamları hangi gün, saat kaçta açıklanacak? Kira artış oranı belli oldu mu? Mart 2022 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri Mart ayında kiralara ne kadar zam yapacaklar?

ŞUBAT 2022 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Şubat ayının enflasyon rakamları için vatandaşlar nefeslerini tutup beklemeye başladılar. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamları emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranından kira artış oranına kadar pek çok veri üzerinden belirleyici oluyor.

TÜİK enflasyon rakamlarını belirli bir takvim içerisinde açıklıyor. Her ayın 3. gününde bir önceki ayın enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanıyor. Eğer ayın 3’ü resmi tatile veya hafta sonu tatiline denk gelirse sonraki ilk iş gününde enflasyon rakamları açıklanıyor. Şubat ayının enflasyon rakamları da 3 Mart 2022 Perşembe günü açıklanacak. TÜİK enflasyon rakamlarını bu tarihte saat 10:00’da kamuoyuna ilan edecek.

MART 2022 KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU MU?

Türkiye’de ev sahiplerinin kiralara yapabilecekleri maksimum zam oranı kira artış oranı ile belirleniyor. Kira artış oranının hesaplanmasında ise enflasyon rakamları kullanılıyor. Son 12 ayın Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarının ortalaması o ay içerisindeki resmi kira artış oranı oluyor. Kiracılar onay vermedikçe eğer kira zammı dönemi gelmişse ev sahipleri kiraya bu oranın üzerinde zam yapamıyorlar.

Mart 2022 kira artış oranı belli oldu mu şeklinde sorgulamalar sıklaşmaya başladı. Şubat 2022 enflasyon rakamları açıklanmadan Mart 2022 kira artış oranı da belli olmayacak. Bundan dolayı önce enflasyon rakamlarının açıklanması gerekiyor. Bu rakamlar açıklanır açıklanmaz kira artış oranının yüzde kaç olduğunu Emlak365 haber sitemizden hızlı ve doğru bir şekilde öğrenebilirsiniz.

ŞUBAT 2022 KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE KAÇTI?

TÜİK’in açıkladığı Ocak 2022 enflasyon rakamları neticesinde yapılan hesaplamayla Şubat 2022’de kira artış oranı yüzde 22,5 olarak uygulanmıştı. 1.000 TL’lik kira Şubat ayında yapılan zam ile maksimum 1.225 TL’ye yükselmişti. Mart ayında kira artış oranının daha yüksek çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Emlak Haberleri Haberleri