TÜİK TEFE TÜFE Mart Ayı Enflasyonu ve Nisan 2020 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Koranavirüs salgını ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ederken gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan Mart 2020 dönemine ait olan TEFE TÜFE enflasyon rakamlarına çevrildi.

Koranavirüs salgını ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ederken gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan Mart 2020 dönemine ait olan TEFE TÜFE enflasyon rakamlarına çevrildi. Açıklanacak rakamlar aynı zamanda kiracılar ve ev sahipleri için Nisan ayı resmi kira zam oranı olarak uygulanacak. TÜİK Nisan 2020 kira artışı ne zaman açıklanacak, Mart ayı enflasyonu beklentisi tahmini ne kadar? Detaylar haberimizde...

Corana Virüsü salgını sonrasında ekonomik olarak yaşanan olumsuzluklar ne yazık ki enflasyon beklentisi için büyük bir yükselişe neden oldu.



TÜİK TEFE TÜFE MART 2020 ENFLASYONU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?



Tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs salgını ne yazık ki insan sağlığı kadar ülke ekonomilerini de olumsuz etkilemeye başlamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan resmi enflasyon rakamlarına çevrilmiş oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranı 3 Nisan 2020 Pazartesi günü ilan edilecek. Pazartesi günü açıklanan rakamlar arasında yer alacak olan 12 aylık TÜFE ortalaması aynı zamanda Nisan ayı kira zam oranı olarak uygulanacak.



TÜİK NİSAN AYI RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI NASIL HESAPLANACAK?



Açıklanacak olan rakamlar arasında bulunan 12 aylık TÜFE ortalaması ev sahipleri tarafından kiracılar için uygulanacak olan Nisan ayı resmi kira zam oranı olacak.



Nisan ayında kirasına zam yapılacak olan kiracılar için ev sahipleri en fazla bu oranda zam yapabilecek.



Mart ayı itibari ile kira sözleşmesi tarihi sona eren ve Nisan ayında kira sözleşmesini yenilenecek olan kiracılar için ev sahipleri tarafından uygulanabilecek tavan zam oranı olacak. Yani ev sahipleri en fazla bu oran üzerinde zam yapacak ve daha fazla zam yapmaları yasal olarak yasaklanmış olacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri