TÜİK TEFE TÜFE Şubat Ayı Enflasyonu ve Mart 2022 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Enflasyon Beklentisi!

Akaryakıta rekor zam sonrası gözler enflasyon rakamlarına çevrildi. Şubat ayı enflasyonu ve Mart ayı kira artış oranı 2022 için geri sayım başladı. Enflasyon ve resmi kira zammı ne zaman açıklanacak?

Şubat enflasyon beklentisi 2022 için ilk rakamlar gelmeye başladı. 2022 Şubat ayı enflasyon oranı için geri sayım başlarken bu rakamlar arasında yer alacak olan 12 aylık TÜFE ortalaması ise milyonlarca ev sahibi ve kiracı için Mart 2022 resmi kira artışı zam oranı sınırı olarak uygulanacak.

Son olarak benzin ve motorine gelen rekor zam ile beraber enflasyon rakamlarındaki artışın Şubat ayında da sürmesi nerede ise kesinlik kazanırken ekonomistlerin beklentileri de bu şekilde oluştu. Hatırlanacağı üzere 2022 yılının ilk enflasyon raporu 3 Şubat günü açıklanmış Ocak ayı enflasyonu ile enflasyon rakamları yeni yıla da yükselişle başlamıştı.

2022 ŞUBAT AYI ENLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, EKONOMİSTLERİN ŞUBAT AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR?

Ocak ayında yapılan zamların etkisi ile enflasyon rakamları yükselişini sürdürmüştü. Şubat ayında da dolar kurunun stabil hale getirilmesine rağmen Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilim nedeni ile akaryakıt fiyatlarına yapılan rekor zam ile beraber Şubat ayı enflasyonu için de alarm zilleri çalmaya başladı. Ne yazık ki enflasyon rakamlarındaki yükselişin Mart ayında da sürmesi bekleniyor.

Foreks enflasyon anketi sonuçları açıklandı. Açıklanan anket sonuçlarına göre ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentisi yüzde 4,29 olarak ilan edildi. Foreks'in 20 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirdiği anket çalışmasında Şubat 2022 enflasyon beklentisi için medyan beklenti aylık TÜFE rakamında yüzde 4,29 olarak ilan edilirken yıllık TÜFE beklentisi tahmini ise yüzde 52,95 olarak ilan edildi.

MART 2022 YASAL KİRA ARTIŞI ZAM ORANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Şubat ayı enflasyon rakamı 3 Mart 2022 tarihinde açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan resmi enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması ev sahipleri ve kiracıların resmi kira artışı zam oranı yasal sınırı olarak kira zammı hesaplaması için kullanılacak.

Mart ayı resmi kira artış oranı TÜİK internet sitesi üzerinden saat 10:00'da ilan edilecek. Söz konusu rakamlar açıklandığı anda emlak365.com sitemizden de anında duyurulacak olup resmi kira artışı zammı hesaplaması tablosu yayımlanacaktır.

Emlak Haberleri Haberleri