TÜİK Temmuz 2020 TEFE TÜFE Enflasyon Rakamları ve Ağustos Ayı Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Enflasyon rakamları hızla yükselmeye devam ederken gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan son enflasyon rakamları ve kira artış oranına çevrildi.

Enflasyon rakamları hızla yükselmeye devam ederken gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan son enflasyon rakamları ve kira artış oranına çevrildi. Peki, TÜİK TEFE TÜFE Haziran ayı enflasyon rakamı ve Temmuz 2020 resmi kira artış zammı oranı ne zaman, hangi tarihte, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları için geri sayım başladı.



Söz konusu rakam Haziran ayı enflasyonu verisi olmasnın yanı sıra ev sahipleri tarafından kiracılar için uygulanacak olan resmi kira artışı zam oranı olması nedeni ile de yakından takip ediliyor.



HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?



Enflasyon rakamı TÜİK tarafından takip eden ayın ilk haftası içerisinde açıklanıyor. Haziran ayı enflasyon rakamları da Temmuz ayının ilk haftası içerisinde yer alan 4 Temmuz 2020 Salı günü açıklanacak.



TÜİK resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek olan rakam saat 10:00 itibari ile yayımlanacak. Bizlerde emlak365.com ailesi olarak söz konusu veriyi takip ederek açıklanır açıklanmaz sitemiz üzerinden duyuracağız. Enflasyon rakamından anında haberdar olmak isterseniz sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz.



TEMMUZ 2020 RESMİ KİRA ARTIŞI ZAMMI ORANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?



4 Temmuz 2020 saat 10:00 itibari ile ilan edilecek olan enflasyon rakamları içerisinde yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması aynı zamanda kiracılara uygulanacak olan Temmuz ayı resmi kira artış oranı olarak uygulanacak.



Bu rakam ev sahipleri tarafından uygulanabilecek en yüksek zam oranı olarak uygulanabilecek olup tarafların karşılıklı anlaşmaları halinde ise altında bir rakam için anlaşma yapılmasına ise olanak sağlanacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri