TÜİK Türkiye'de konut sahipliği oranı 2022 rakamını açıkladı

TÜİK Nüfus ve Konut Sayımı, 2021 raporunun sonuçları yayımlandı. Açıklanan rakama göre Türkiye'de ev sahibi olma oranı 2022 sonucu da belirlenmiş olurken Türkiye'nin toplam nüfusu için son nüfus rakamı da netleşmiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK merakla beklenen Nüfus ve Konut Sayımı, 2021 raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor ile hem Türkiye'nin son nüfusu hem de ev sahipliği oranı resmileşmiş oldu. TÜİK tarafından idari kayıtlar temel alınarak yapılan araştırma sonucunda Türkiye'nin nüfus ve konut sayımı gerçekleştirildi. 

Açıklanan rapora göre Türkiye'nin toplam nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi olarak kayıtlara geçti. Yani nüfus 84 milyon 500 bin barajını aşarak 85 milyon rakamına doğru hızlı ilerleyişini sürdürdü. Ancak hem nüfus artış hızı düştü hem de nüfusun yaş yapısı değişti. Türkiye nüfusunun ortanca yaşı yükseldi. 

TÜRKİYE'DE EV SAHİBİ OLMA ORANI 2022 AÇIKLANDI! 

Açıklanan rapora göre Türkiye'nin son nüfusu 84 milyon 680 bin kişi olarak ilan edilirken konut sahipliği oranı ad son araştırma raporu ile ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan resmi rapora göre her 100 kişiden 60 tanesinin kendi evinde oturduğu belirtildi. 

Hane halklarının konuttaki mülkiyet durumuna göre dağılımına bakıldığında, yüzde 60,7'sinin oturduğu konutun sahibi olan, yüzde 27,6'sının kiracı olan, yüzde 8,4'ünün oturdukları konutun sahibi olmayan fakat kira da ödemeyen ve yüzde 0,9'unun da lojmanda oturan hane halklarından oluştuğu görüldü. Yani Türkiye'de konut sahipliği oranı yüzde 60,7 olarak ilan edildi. 

 Söz konusu rapor ile beraber ev sahipliği oranı için merakla beklenen rakam da netleşmiş oldu. 

Emlak Haberleri Haberleri