Turizm Bölgesi Marmaris'te 15 Milyon Dolara Satılık Ada

Marmaris açıklarında yer alan ve 34 bin 854 metre kare alana sahip olan Gelibolu Adası satılığa çıkarıldı.

Marmaris açıklarında yer alan ve 34 bin 854 metre kare alana sahip olan Gelibolu Adası satılığa çıkarıldı. 22 hissedarlı ada için belirlenen fiyat ise 15 milyon dolar oldu. Yaz aylarında turizm sektörü için önemli bir konuma sahip olan ada özellikle tur teknelerinin uğrak mekanı olarak biliniyor.

Marmaris ilçesinin dünyaca ünlü turistlik mahallesi Çamlı'da yer alan Gelibolu Adası satılığa çıkarıldı.



Adanın sahibi olan 22 hissedar akraba almış oldukları kararı ile adayı satacaklarını duyudular. Turizmin göbeğinde yer alan ve tur teknelerinin uğrak mekanlarından olan Gelibolu Adası için belirlenen satış fiyatı ise 15 milyon dolar olarak açıklandı. Güncel dolar kuruna göre ada yaklaşık olarak 105 milyon TL'ye satılacak.



GELİBOLU ADASI 15 MİLYON DOLARA SATILIĞA ÇIKARILDI



Gelibolu Adası; Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Marmaris'in Çamlı bölgesinde yer alıyor. Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde kalan adanın toplam büyüklüğü ise 34 bin 854 metrekare. Yaz aylarında turizm sezonunda tur teknelerinin uğrak yeri olan Gelibolu Adası, doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bölgelerden biri olarak biliniyor.



Gelibolu Adası'nın hissedarlarından olan Özgür Kürşat satılğa çıkarılan adaya dair yapmış olduğu açıklamasında adayı neden satmak istediklerini açıkladı.



"Önünde sualtı mağaraları bulunan adaya günübirlik tesis yapılmasına izin veriliyor. Turizm için değerlendirilebilir bir alan. Gökova Körfezi'nin önemi herkes tarafından biliniyor. Dalış turizmi için değerlendirilebilir. Maldivlerd’eki gibi bungalov evleri yapılabilir. Çok hissedarlı olduğumuz için böyle bir şey düşünmeden, satışına yöneldik. 15 milyon dolar bir fiyat belirledik. Ciddi bir müşteri çıktığı takdirde pazarlığımız olacaktır"



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri