Turizmcilerden Villa, Ev Ve Apartların Kiralanmasına İtiraz! Belgesiz Kiralama İşlemleri Dolandırıcılığın Önünü Açıyor!

Belgesiz kiralama işlemleri nedeniyle turizm amaçlı villa, ev ve apart kiralamalarında çok sayıda dolandırıcılık faaliyeti meydana gelmeye başladı.

Belgesiz kiralama işlemleri nedeniyle turizm amaçlı villa, ev ve apart kiralamalarında çok sayıda dolandırıcılık faaliyeti meydana gelmeye başladı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya bir açıklama yaparak belgesiz kiralama işlemlerinin çok sayıda sorunu beraberinde getirdiğini söyledi.

Türkiye'de koronavirüs salgınının ardından insanların tatil tercihleri villa, ev ve apart şeklinde değişirken bu konuda yeni problemler yaşanmaya başlandı. Turizmcilerin iddiasına göre bu tür işlemlerin turizm faaliyeti olduğu için kendileri tarafından yapılması gerekiyor. Yetkili belge sahibi olmayan insanların yaptığı işlemlerde zaman zaman dolandırıcılığın olduğu kiralamalarda vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla düzenlemeler yapılması gerektiği bildirildi.



VİLLA KİRALAMAK TURİZM KONAKLAMASIDIR



Konu hakkında bir açıklama yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “İlgili hizmetin kira ilişkisi kapsamında olup olmadığını tespit etmek için villa kiralama faaliyetinin niteliğine bakmak gerekir. Tatil için ev, apart ve villa kiralayanların amacı turizm konaklamasıdır. Bu Borçlar Kanunu'nda düzenlenen kira ilişkisi çerçevesinde değerlendirilemez.” dedi.



VİLLA, APART VE EVLERİN KİRALANMASI TURİZM FAALİYETİDİR



Turizm amaçlı kiralama işlemlerinin bir turizm ürünü olduğunu vurgulayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bu hizmet açık şekilde bir turizm hizmetidir. Bundan dolayı turizm seyahat acenteleri tarafından yürütülmelidir. Bunun aksi durumunun yeni sorunlara yol açtığı görülmektedir. Seyahat acenteleri dışındaki kişilerin, esnafların villa, ev, apart kiralamaları çok sayıda dolandırıcılığın önünü açmaktadır.” ifadelerini kullandı.



GÜVENLİK SORUNU OLUYOR



Belgesiz olarak turizm amaçlı kiralama yapanları ilgili birimlere şikayet etmeye devam edeceklerini söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bu belgesiz yapılan işlemler güvenlik sorunudur. Kiralama işlemini biz yaptığımızda İçişleri Bakanlığı'na bunu bildiriyoruz. Ancak belgesiz kişilerin yaptıkları kiralamalarda böyle bir bildirim yapılmıyor.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri