Türk Müteahhitler Dubai Çıkarmasına Hazırlanıyor! Yuvarlak Masada 130 Milyarlık Dev Proje Var

Türkiye ile Dubai arasında yapılan ekonomik işbirliği hamlesine müteahhitlerde katkı sağlayacak. Dubai ile yuvarlak masa toplantısına hazırlanan müteahhitler 130 milyar dolarlık iş fırsatı kovalayacak

Türk müteahhitlerin yurt dışında göstermiş olduğu başarılar ve üstlendikleri dev projeler göğüs kabartmaya devam ederken müteahhitler bu sefer rotalarını Dubai'ye çevirdiler. Aralarında Türkiye'nin kendi alanındaki en başarılı ve büyük 25 müteahhitlik ve altyapı firmasının yer aldığı isimler Dubai'de proje sahipleriyle bir araya gelerek yeni projeleri konuşacak.

Düzenlenecek olan yuvarlak masa toplantısı ile müteahhitler değeri 130 milyar doları bulan iş imkanlarından yararlanma fırsatı arayacaklar. Türk müteahhitler ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilecek olan toplantıda ikili ticaret hacmini arttırmaya yönelik altyapı ve müteahhitlik alanında yeni işbirlikleri kurulmaya çalışılacak.

TÜRK MÜTEAHHİTLER ROTASINI DUBAİ'YE ÇEVİRDİ!

Son dönemde Türkiye'nin en çok yatırım aldığı ülkeler arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri'ne yeni bir çıkartma da Türk müteahhitler tarafından yapılacak. İkili ilişkilerin yeniden düzelmeye başladığı dönemde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile beraber Dubai'ye gidecek olan Türkiye'nin önde gelen 25 müteahhitlik ve altyapı firması burada yeni proje görüşmeleri yapacak.

30 Mart 2022 tarihinde gerçekleşecek olan BAE-Türkiye İnşaat ve Müteahhitlik Alanında Ortaklıklar Yuvarlak Masa Toplantısı" ile toplam değeri 130 milyar dolar olarak açıklanan konut, turistik tesis, havalimanı, demir yolu, kara yolu, alışveriş merkezi ve enerji alanları projeleri için Türk müteahhitler fırsat kovalayacaklar. Görüşme hakkında bilgi veren DEİK Başkanı Nail Olpak "Ülkemizin önde gelen 25 müteahhitlik ve altyapı firmasını Dubai'deki 30 civarında dev proje sahibi firma ve kurumla görüştüreceğiz" diyerek bugüne kadar Türk müteahhitlerin Dubai'de 141 proje üstlendiklerini, yapılacak toplantı sonrasında ise büyük projeler ile başarılara imza atılmasını beklediklerini dile getirdi.

Emlak Haberleri Haberleri