Türk Müteahhitler Katar'da 15 Milyar Dolarlık Proje Üstlendi!

Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik işbirliği artarken Katar'ın Türkiye'de ki yatırımlarını askıya alma kararı aldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü!Türk ekonomisinde Katar maddesi her zaman gündemin üst sıralarında yer edinmeyi başarıyor.

Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik işbirliği artarken Katar'ın Türkiye'de ki yatırımlarını askıya alma kararı aldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü!

Türk ekonomisinde Katar maddesi her zaman gündemin üst sıralarında yer edinmeyi başarıyor.



CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Baş Koordinatörü Erdoğan Toprak konu hakkında özel bir araştırma raporu hazırladı.



Katar Türkiye'de Ki Yatırımlarını Sonlandıracak Mı?



Finans, bankacılık, medya, turizm başta olmak üzere Katar'ın Türkiye'de pek çok alanda yatırım yaptığına dikkat çeken Toprak, Türk müteahhitlerin ise Katar'da toplam 15 milyar dolarlık proje üstlendiklerini duyurdu.



2022 yılında düzenlenecek olan Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar'da pek çok büyük stadyumun inşaatını Türk müteahhitler üstlendi.



Türk müteahhitler stadyum inşaatlarının yanı sıra havaalanı projeleri, otel ve alt yapı projelerini de üstlendi. Türk müetahhitlik şirketleri tarafından Katar'da üstlenilen projelerin parasal karşılığı olarak ise 15 milyar dolar rakamı telaffuz ediliyor.



Manisa'ya Kurulacağı Söylenen Volkswagen Fabrikası İçin Katar Devreye Girdi



Toprak yayınlamış olduğu raporunda hükümetin anlaşma için şirkete 40 bin Passat model aracı makam arabası olarak satın alma taahhüdü verildiğini iddia ederek "17. Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in yeni yatırımı için Bulgaristan ile Türkiye arasındaki tercihte, hükümetin verdiği bir takım tavizler sonrasında fabrikanın Türkiye'de kurulması ihtimali güçlendi.



Almanya'nın BMW ve Mercedes-Benz ile birlikte en önemli küresel otomotiv markalarından birisi olan Volkswagen'in (VW), kuracağı yeni fabrika için aldığı bazı kritik ekonomik-mali-vergi tavizler sonucunda Türkiye'de karar kıldığı ancak resmi açıklama için devam eden müzakerelerde bazı pürüzlerin giderilmesinin beklendiği bildirildi" dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri