Türk Müteahhitler Ukrayna'daki İnşaatlarda Şantiyeleri Kapattılar! Türk Çalışanlar Türkiye'ye Getiriliyor!

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunmasının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edildi. Ukrayna’da iş yapan Türk müteahhitler ise şantiyeleri kapattılar.

Rusya’nın askeri kuvvetlerinin Ukrayna’ya girmesi tüm dünyada endişeyle takip ediliyor. İnşaat sektöründe ise farklı bir panik yaşanıyor. Türk müteahhitlerinin Ukrayna’da şu anda 3 milyar dolarlık işleri bulunuyor. Bugün itibariyle bu işlerde şantiyelerin kapatıldığı bildirildi. Rusya tarafından ise Türk müteahhitleri şantiyelerde olağan çalışmalarını sürdürüyorlar.

UKRAYNA'DA ŞANTİYELER KAPANDI

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ko0nuya dair güncel bir bilgilendirme yaparak, “Türk müteahhitleri Rusya’da 21 milyar dolar, Ukrayna’da ise 3 milyar dolarlık inşaat projelerini yürütüyorlar. Başlayan harekat Rusya tarafından herhangi bir probleme neden oldu. Rusya’da hayatın olağan akışı devam ediyor ve şantiyelerde çalışmalar aksamadı. Ancak aynısını Ukrayna için söyleyemeyeceğiz. Olağanüstü hal ilan edili ve bir askeri harekat var. Bundan dolayı şantiyeler kapandı ve insanlar şantiyelerde beklemeye başladılar.” dedi.

SORUNLU BÖLGE GENİŞLEMEZSE TÜRK MÜTEAHHİTLER ZARAR GÖRMEZ

Türk müteahhitlerinin Ukrayna’da sorunlu bölgelerde iş üstlenmemiş olduklarını bildiren Erdal Eren, “Devletimizin uyarıları ile şu anda Ukrayna’ya sıkıntı olan bölgelerde Türk müteahhitlerin üstlendikleri bir iş bulunmuyor. Ancak Ukrayna genelinde çok kapsamlı projeler Türk müteahhitler tarafından yapılıyor. Bundan dolayı Ukrayna vazgeçemeyeceğimiz bir partner ülke diyebiliriz. Eğer sorun yaşanan bölgenin alanı genişlemezse Türk müteahhitler için bir risk bulunmuyor. Ayrıca AB de Ukrayna’ya daha fazla destek vererek bu sürece katkı yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

TÜRK ÇALIŞANLAR TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR

Ukrayna’da konut, otel ve enerji gibi sektörlerde toplam 40 milyon dolarlık bir yatırımın sahibi olan Türk iş insanı Hamit Demir ise bir değerlendirme yaparak, “Projeleri durdurmak zorunda kaldık. Şantiyelerimizde çalışan 15 Türk çalışanımızı Türkiye’ye getirdik. Şimdi 5 Türk çalışanımız Ukrayna’da bulunuyor. Onları da ülkenin sorunsuz tarafı olan batıya doğru yönlendirdik. O çalışanlarımızı da kısa bir süre içerisinde alıp Türkiye’ye getireceğiz.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri