Türk Ürünlerini Boykot Eden Suudilerin Konut Alımları Son Yılların En Düşük Seviyesinde

Son dönemde Suudi Arabistan yönetimi nedeniyle Türk ürünlerini boykot eden Suudilerin, Türkiye'den konut alma oranları da düştü.

Son dönemde Suudi Arabistan yönetimi nedeniyle Türk ürünlerini boykot eden Suudilerin, Türkiye'den konut alma oranları da düştü. Bir dönem listenin en üstünde yer alan Suudiler şimdi listede yer almıyorlar.

Yabancılara konut satışlarına ilişkin son dönem verilerine bakıldığında Suudi Arabistan'ın oranlarının bir hayli düştüğü görülüyor.



Suudi Arabistan yönetim ve bakanlarından gelen boykot açıklamaları ile Türk ürünlerinden uzaklaşan Suudilerin bu uzak duruşları konut satışlarına da yansıiyor.



TÜRKİYE'YE OLAN İLGİLERİ AZALDI



Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye ilişkin tavrı uzun süredir devam ediyor. Özellikle yönetimde yer alan kişilerin açıklamaları ve paylaşımları ile ülke genelinde Türkiye'ye karşı boykot çağrısı yapılıyor. Bu çağrıların son örneği ise Suudi Arabistan Ticaret Odası Bakanından geldi.



Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, Twitter üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile “Türk hükümetinin, hükümetimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik süregelen saldırgan tutumu nedeniyle Türkiye'ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudlu tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur” ifadelerini kullanmıştı.



Son Yılların En Düşük Rakamı



Bu çağrıların bir süredir devam ediyor olması nedeniyle bir dönem konut satışlarında ilk sıralarda yer alan Suudiler son dönemde listelerde yer almıyorlar. Son altı yılda yapılan konut satışlarına ilişkin veriler incelediğinde; bu yıl yapılan konut satışlarının çok ciddi oranda düştüğü görülüyor. Suudi Arabistanlılar 2019 yılında Türkiye'den 2 bin 208 konut aldılar Bu rakam 2018 yılında 2 bin 718 olurken 2017 yılında ise 3 bin 345 konut satışı yapıldı. 2020 yılının ilk 8 ayında yapılan konut satışı ise 435'de kaldı.



Suudi Arabistan 2019 yılında Türkiye'den konut alan yabancılar sıralamasında Rusya'nın ardından 4. sırada yer aldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri