Türk Yapı Malzemeleri Sektörü 2021 Hedefini İlk 10 Olarak Belirledi!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Türk yapı malzemelerinin ihracatında bir miktar düşüş olsa da tonajda ciddi bir artış meydana geldiğini ve pandemi sonrası ihracatın hızlı bir şekilde büyüyeceğini söyledi.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Türk yapı malzemelerinin ihracatında bir miktar düşüş olsa da tonajda ciddi bir artış meydana geldiğini ve pandemi sonrası ihracatın hızlı bir şekilde büyüyeceğini söyledi.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar sektöre dair önemli açıklamalarda bulundu. Serdar Urfalılar, Türk yapı malzemelerinin ihracatında dünya sıralamasında ilk 10'a girmek istediklerini belirterek, “2020'de rakam olarak bir miktar geriledik. Ancak buna rağmen tonajda yükselişler meydana geldi. Bu da bize Türk firmalarının pazar payının arttığını gösteriyor. Bundan dolayı pandemi sonrasında hızlı bir ihracat yükselişi bekliyoruz.” dedi.



EN ÇOK İHRACAT YAPILAN 5 ÜLKE!



İDDMİB'den yapılan açıklamaya göre Türk yapı malzemeleri ülke ihracatının lokomotif sektörlerinden birisi olduğu ve 2020 yılında da bu özelliğini koruduğu bildirildi. Salgının etkin olduğu 2020 yılında sektör 21,8 milyar dolar ihracat gerçekleştirirken bu ihracatın yapıldığı ilk 5 ülkenin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğu belirtildi.



PANDEMİ SÜRECİNDE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANMADI!



Sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, “Bakanlığımızın desteği ve sanayicilerimiz üstün azmi ile sıkıntılı bir yılı yalnızca yüzde 1'lik bir düşüş ile tamamladık. Bu süreçte 21,8 milyar dolarlık ihracat yaptık. Yılın son ayından bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatta yüzde 20'lık artış kaydettik. İkinci çeyrekte yaşanan darlmanın sonucu olarak Nisan ve Mayıs aylarında ihravatta yüzde 42 düşüş gerçekleşti.” dedi.



Destek paketleri ve alınan tedbirlerle sektörün büyük kayıp yaşanmasının engellendiğini söyleyen Serdar Urfalılar, “Dünya ihracat sıralaması henüz açıklanmadı. Ancak ilk üç çeyrek üzerinden değerlendirme yaparsak biz ülke olarak 11. sıradaki yerimizi koruyacağımıza inanıyorum. Elbette hedefimiz ilk 10'a girmektir. 2021 yılında atacağımız doğru adımlarla bu hedefimize ulaşamamak gibi bir endişemiz kalmayacak.” ifadelerini kullandı.



ÇİMENTO VE DEMİR ZAMLARI SIKINTIYA DÜŞÜRÜYOR!



2021 yılında sektörde meydana gelebilecek sorunları aşacak güçte olduklarını söyleyen Serdar Urfalılar, “Yapı malzemeleri her zaman çimento ve demire peşpeşe gelen zamlarla sıkıntıya düşüyor. Girdi maliyetleri arttıkça iç piyasada konutların da fiyatlarına yansıyor. Bunları inşaat projelerini olumsuz etkileyeceğini üzülerek söyleyebilirim. Biz bu sorunların tamamını bakanlığımıza aktarıyor ve çözümü için gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri