Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Raporu Açıklandı: Çimento Satışları Düştü!

Çimento sektörünün nabzını tutan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) 6 aylık ihracat rakamları raporu ile 2020 yılının Ocak - Nisan ayları üretim ve satış rakamları raporunu yayımladı.

Çimento sektörünün nabzını tutan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) 6 aylık ihracat rakamları raporu ile 2020 yılının Ocak - Nisan ayları üretim ve satış rakamları raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor ile pandemi döneminin etkileri net olarak görülürken yılın ilk düşüşü kayıtlara geçti. Detaylar haberimizde...

İnşaat sektörünün hacmi hakkında önemli bir gösterge verisi olması nedeni ile yakından takip edilen çimento istatistikleri açıklandı.



Açıklanan rapora göre çimento üretimi yükseldi ancak satışlar düştü.



ÇİMENTO ÜRETİMİ 17.4 MİLYON TONA ULAŞTI!



Raporu değerlendiren TÇMB Başkanı Dr. Tamer Saka "Ocak verileri doğrultusunda ilk çeyrekte iyi bir ivme kazanan çimento sektörü iç pazarda tekrar daralma yaşadı. Dünyada yaşanan COVID-19 pandemisi sebebiyle önümüzdeki dönemde satışların daha da azalma ihtimali söz konusu. Yılın ilk yarısında ihracattaki artış sektörümüz adına umut veriyor. Ancak ihracattaki artışla birlikte iç satışlardaki mevcut durumu korumak adına ekonomik önlemler sektör için önem arz ediyor" diyerek umutlu olduklarını dile getirdi.



Açıklanan rapora göre Türkiye'de çimento üretimi 2020 yılının ilk 4 ayını kapsayan Ocak ve Nİsan ayları arasında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 5,6 oranında artış göstererek 17.4 milyon tona ulaştı.



Ancak ne yazık ki korana virüs salgının etkisi ile üretimde ki artışa rağmen satışlar geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 2,5 oranında kayıp yaşayarak 12,7 milyon ton seviyesine çekildi.



Çimento sektörünün toplam ihracat rakamı ise 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde yüzde 39 oranında artış gösterdi ve 15,8 milyon ton seviyesine ulaştı. Çimento sektörünün ihracat geliri ise yaşanan bu yukarı yönlü ivme ile destek bularak yüzde 23 oranında artış gösterdi ve 546 miyon dolarak ulaştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri