Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz Kararı Öncesi Dolar Kuru ve Euro Fiyatı Yükselişe Geçti! Kurda Son Durum ve Uzman Yorumları İle Beklentiler Neler?

Piyasalar Merkez Bankası Temmuz 2020 PPK toplantısı öncesi açıklanacak olan faiz kararına odaklanırken dolar ve Euro kuru yükselişle haftaya başladı.

Piyasalar Merkez Bankası Temmuz 2020 PPK toplantısı öncesi açıklanacak olan faiz kararına odaklanırken dolar ve Euro kuru yükselişle haftaya başladı. Merkezin açıklayacağı karar dolar ve euro kuru için büyük önem taşırken piyasalarda döviz fiyatları için belirleyici olacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB faiz indirimi yapacak mı, Merkez faiz indirirse dolar kuru ne olur, euro ve dolar fiyatları düşer mi, yükselecek mi? Soruların yanıtları haberimizde...

Merkez Bankası PPK toplantısı Temmuz 2020 için geri sayım hızlandı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Murat Uysal göreve geldiği ilk günden bu yana ilk kez geçen ay faiz indirimi yapmadan bir toplantıyı tamamlamış ve Merkez Bankası faiz oranları sabit tutulmuştu.



MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK, FAİZ KARARI NE OLUR?



PPK toplantı tarihleri takvimine göre Merkez Bankası'nın Temmuz ayı toplantısı 23 Temmuz 2020 Perşembe günü gerçekleşecek.



Perşembe günü yapılacak olan toplantı sonrası Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal saat 14:00 itibari ile alınan kararı kamuyona basın bildirisi ile duyuracak.



Şu ana kadar ekonomistler tarafından açıklanan tüm Merkez Bankası faiz kararı beklentisi raporlarında oranların bir önceki toplantıda olduğu gibi sabit tutulacağı yönünde beklenti ağırlık kazanıyor.



MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİRSE DOLAR KURU VE ALTIN FİYATLARI NE OLUR?



Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile Merkez Bankası tarafından bu ay için de bir faiz indirimi yapılması beklenmiyor. Merkez Bankası bir önceki toplantıda olduğu gibi faizleri sabit tutma yoluna gidecektir.



Olası bir faiz indirimi kararı piyasalarda dolar kuru ve altın fiyatlarını yukarı yönlü iterken faiz indirimi kararı ise aşağıya çekecektir. Faizlerin sabit kalması beklenti olarak piyasalarda fiyatlandığı için bir etki yaratması beklenmiyor.



20 TEMMUZ 2020 DOLAR KURU BUGÜN KAÇ LİRA, 1 DOLAR KAÇ TL OLDU, EURO FİYATI NE KADAR?





Serbest piyasada an itibari ile dolar kuru 6,8570 lira alış ve 6,8586 lira satış üzerinden işlem görürken Euro kuru ise 7,8618 lira alış ve 7,8651 lira satış fiyatı ile el değiştiriyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri