Türkiye enerjide sınıf atladı! Silivri doğalgaz depolama tesisi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı

Avrupa'nın en büyük doğalgaz depolama tesisi unvanını Türkiye'ye getirecek olan Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti.

Rusya ile Ukrayna'nın arasında patlak veren savaş tüm dünyada büyük bir enerji krizi yaşanmasına neden olurken enerji depolama tesislerinin önemi bir kere daha ortaya çıkmıştı. Türkiye Tuz Gölü altına yaptığı yer altı doğalgaz depolama tesisinin ardından Silivri'de yer alan tesisin de kapasitesini arttırma kararı almıştı. 

Alınan karar doğrultusunda başlatılan çalışmalarda bugün itibari ile sona gelinirken beklenen açılış töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kesilen kurdele ile Avrupa'nın en büyük doğalgaz depolama tesisine Türkiye sahip oldu. 

SİLİVRİ YERALTI DOĞALGAZ DEPOLAMA TESİSİ KAPASİTE ARTIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ! 

Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı ile düzenlendi. Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bugünkü açılışla birlikte Silivri Avrupa'daki en büyük gaz depolama tesisi haline geldi. Tesisi biz kurmuş ve ilk fazı 2007 yılında hizmete almıştık. Çalışmalarda kullanılan malzemeler yerli ve milli olarak üretilmiştir. Günlük 45 milyon metreküp enjeksiyon ve 75 milyon metreküp geri üretim kapasitesine sahiptir" dedi. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan benzer çalışmaların Tuz Gölü depolama tesisi içinde yapıldığını ve oranın da kapasitesinin arttırılmasının amaçlandığını dile getirdi. Türkiye'nin enerjide yeni üs ve merkez haline geleceğini belirten Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile de görüşmelerin sürdüğünü söyledi. 

Emlak Haberleri Haberleri