Türkiye Genelinde Corana Virüsü Nedeni İle Karantina Alınan İlçeler, Mahalleler ve Köyler! İllere Göre Tam Liste

Koranavirüs salgını nedeni ile Türkiye'de yayılımı engellemek adına çok sert tedbirler alınmaya devam ediyor.

Koranavirüs salgını nedeni ile Türkiye'de yayılımı engellemek adına çok sert tedbirler alınmaya devam ediyor. Karantina altına alınan il, ilçe, mahalle ve köy sayısı 60'a yaklaştı. Pek çok şehirde çok sayıda ilçede de giriş çıkışlar 14 gün boyunca karantina kararı nedeni ile kapatıldı. Karantina altına alınan ilçe ve mahallelerde büyük panik yaşanırken yetkililer sokağa çıkma yasağı konusunda oldukça sert yaptırımlarda bulunuyor. Sokağa çıkma yasağı uygulanan ve karantina kararı çıkan köyler, ilçeler, iller ve mahalleler hangileri? 5 Nisan 2020 tarihi itibari ile karantina alınan tüm yerleşim yerleri haberimizde...

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de alınan tüm önlemlere rağmen ne yazık ki koranavirüs salgını hızla yayılmaya devam ediyor.



Virüsün yayılım hızının kesilmesi adına çok sayıda il ve ilçede ise bölgesel karantina kararı ilan edildi. İşte Türkiye genelinde koranavirüs karantinasına alınan köy, mahalle, ilçe ve illerin sıralı listesi!



TÜRKİYE'DE KORANA VİRÜS KARANTİNA ALTINA ALINAN BÖLGELER, İLLER, MAHALLELER VE KÖYLER HANGİLERİ?



5 Nisan 2020 tarihi itibari ile Türkiye'de korana virüs karantinası altına alınan yerleşim yerlerinin sayısı 60'a yaklaştı. İllere göre karantina kararı verilen yerleşim yerleri şöyle sıralandı;



ADANA'DA KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Adana'da nüfusa oranla koranvirüs vaka sayısının çok fazla olması nedeni ile Tufanbeyli ilçesi karantina altına alındı. İlçeye giriş çıkışlar 14 gün boyunca yasaklandı.



ELAZIĞ'DA KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Elazığ'da önce 4 bina için verilen bölgesel karantina kararı sonrasında Karakoçan ilçesi karantina altına alındı. Karakoçan ilçesine giriş çıkışlar 14 gün boyunca koranavirüs nedeni ile yasaklandı.



ŞANLIURFA'DA KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Karantina altına alınan iller arasında yer alan Şanlıurfa'da ise Eyyübiye İlçesi Buhara Mahallesi ile Suruç ilçesinin Kırmit Mahallesi karantina altına alındı.



GÜMÜŞHANE'DE KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Gümüşhane ilimizde ise koranavirüs nedeni ile Köse ilçesine bağlı olan Bizgili köyünde karantina altına alındı.



OSMANİYE'DE KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Osmaniye Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesindeki Yeni Mahalle ve Cumhuriyet mahallesi koranavirüs nedeni ile karantina kararı çıktı.



AKSARAY KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Karantina kararı çıkan iller arasına Aksaray'da katıldı. Aksaray'da Ortaköy ilçesine bağlı olan 850 nüfuslu Kümbet köyü ziyarete gelen bir kişide koranavirüs tespit edilmesi nedeni ile karantina altına alındı.



ERZİNCAN'DA KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı olan Muratboynu, Eskibağlar ve Gediktepe köyleri koranavirüs nedeni ile 30 Mart 2020 tarihi saat 13.00 itibari ile karantina altına alındı.



BİTLİS KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Bitlis Valiliği tarafından yapılan "İlimiz Mutki İlçesine bağlı Koyunlu Köyü’nün geçici süreyle karantinaya alınarak köyün giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir" açıklaması ile Bitlis'e bağlı olan Mutki ilçesi Koyunlu köyü karantina altına alındı.



KARS'TA KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Kars ilinde ise 1 Mahalle ve 3 köyde karantina kararı çıktı. Dağpınar Beldesi Merkez Mahallesi, Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyü, Susuz ilçesine bağlı Erdağı köyü ile Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyü koranavirüs nedeni ile karantina altına alındı.





BARTIN 'DA KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Türkiye'nin en küçük illeri arasında yer alan Bartın'da da koranvirüs nedeni ile Hasankadı Beldesi karantina altına alındı.



BAYBURT 'TA KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Karantina kararı çıkan yerleşim yerleri arasında yer alan Bayburt'ta Aşagı Çımağıl Köyü ve Orta Çımağıl köyü karantina kapsamına alındı.



ÇANAAKKALE İLİNDE KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Çanakkale'de karantina kapsamına alınan ilçe ve köy Çan ilçesine bağlı olan Maltepe Köyü olarak açıklandı.



MALATYA İLİNDE KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Karantina kararı çıkan Malatya'da da Darande ve Arapgir mahalleleri 14 gün boyunca giriş çıkışa kapatıldı.



ARTVİN İLİNDE KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Artvin'in Borka ilçesi Cami Camili köyü karantina altına alınırken Borçka ilk karantina altına alınan şehir merkezi oldu.



SİVAS İLİNDE KORANAVİRÜS KARANTİNASI ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?



Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köyleri ve Doğanşar ilçesine bağlı Darıkol köyü Sivas il sınırları içerisinde belirlenen karantina yerleri olarak ilan edildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri