Türkiye Suriyelilerin Gönüllü Geri Dönüşü İçin 240 Bin Briket Ev İnşa Edecek!

Son dönemde sık sık tartışmalara neden olan Suriyeli mültecilerin geri dönüş planı hakkında bir açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Suriye briket ev yardım projesi!

Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası tüm dünya büyük bir göç dalgası şoku yaşamış, en çok mülteci alan ülke sınır komşusu olan Türkiye olmuştu. Türkiye'de yaşayan Suriyeli sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Suriyelilerin ülkelerine gönüllü dönüşü için yeni plan hazırlanmıştı.

Bu plan doğrultusunda Suriye'de güvenli bölge olarak belirlenen alanlarda briket evler yapılacağı ilan edilmişti. Konu hakkında son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Bakan Soylu, Şanlıurfa'yı ziyaret ederek briket evler hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, SURİYE'DE BRİKET EVLER PROJESİNİ İNCELEDİ!

GAP havaalanına inerek Şanlıurfa'yı ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, buradan Suriye'nin Tel Abyad ilçesine geçiş yaptı. 1200 dönüm arazi üzerine kurulacak olan AFAD konutlarını inceleyen Bakan Soylu, Türkiye'nin 13 ayrı bölgede 240 bin konut inşa edeceğini duyurdu.

Bakan Soylu ziyaret ettikleri alanın 1200 dönümlü bir arazi olduğunu belirterek "Gerek sanayisi olan gerek 10 bin konutluk birinci etap bu bölge ve yaklaşık 64 bin kişinin burada oturması planlanıyor birinci etapta. Burada birkaç etap daha üst üste yine bu bölgede gerçekleştirmiş olacak. Yine Cumhurbaşkanımız 13 bölgede 240 bin konut yapılabileceğini kamuoyuyla Türkiye’mizle paylaşmıştı. Konut yapılacak alanlara arkadaşlarımız daha önce geldiler" diyerek yapılacak evler sayesinde Suriyelilerin kendi ülkelerine gönüllü dönüşünü sağlayacaklarını söyledi. Suriye'de ki briket evler 60-80-100 metrekare olarak inşa edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri