Türkiye Web Tapu'yu Çok Sevdi! Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Web Tapu Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadorstro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Haziran ayında gerçekleştirilen 357 bin işlemin 113 bininin web tapu üzerinden yapıldığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadorstro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Haziran ayında gerçekleştirilen 357 bin işlemin 113 bininin web tapu üzerinden yapıldığı bildirildi. Vatandaşların işlemlerini kolayca yapmasına olanak tanıyan web tapu hizmeti oldukça rağbet gördü.

Türkiye'de tapu işlemlerinin online olarak yapılmasına imkan tanıyan web tapu hizmeti ile alakalı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Haziran ayında oldukça yoğun günler geçiren tapu müdürlüklerinin iş yükünü de hafifleten web tapu ile alakalı olarak rakamlar kamuoyuna duyuruldu.



WEB TAPU BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADI



Tapu müdürlüklerinin toplamında Haziran 2020'de haciz, devir, ipotek ve satış gibi işlemlerin günlük sayısı 70 bine yükseldi. Aynı dönemde tapu müdürlüklerinde 357 bin satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerin 113 bini ise web tapu uygulaması ile online olarak gerçekleştirildi. 113 bin işlem için vatandaşlar tapu müdürlüklerine gitmeyerek yoğunluğun önlenmesine de yardımcı oldular.



EN ÇOK WEB TABU HİZMETİ KULLANAN İLK BEŞ İL



Web tapu uygulamasını en çok kullanan illerin listesi de belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıklamasına göre web tapu uygulamasından en çok yararlanan beş il İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa şeklinde açıklandı.



Yaygınlaşmaya başlayan web tapu uygulaması ile vatandaşlar tapu işlemleri için kimlik belgeleri, şirket yetki belgeleri, DASK poliçeleri gibi evrakları temin etmek için zaman kaybetmeden sadece son imza için tapu müdürlüklerine gittiler.



Öte yandan web tapu uygulaması ile tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örnekleri de temin etme imkanı sağlandı.



Web tapu uygulaması ile vatandaşların tapu müdürlüklerinde sıra beklemesi, işlemden işleme gönderilmeleri, evrak toplamaları gibi gereksiz yükler de ortadan kalkmış oldu. Sadece son imza aşamasında tapu müdürlüklerine giden vatandaşlar çok kısa sürede işlemlerini tamamlayabiliyorlar.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri