Türkiye'de 2020'de Yabancılara Konut Satışına Çin Damgası! Çinliler Neden Türkiye'de Konut Yatırımı Yapmaya Başladılar?

Türkiye'de yabancılara konut satışı ile alakalı olarak bu yıl açıklanan verilerde bir ilk yaşandı.

Türkiye'de yabancılara konut satışı ile alakalı olarak bu yıl açıklanan verilerde bir ilk yaşandı. Son yıllardaki listeler göz önüne alındığında ilk 20'de dahi yer bulamayan Çinliler 2020'nin ilk yarısında Türkiye'den satın aldıkları 415 konutla sekizinci sırada yer aldılar.

Türkiye'de konut satış rakamlarının detaylarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu'nun verdiği bilgilerde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Yabancılara konut satışında Çinlilerin büyük bir talep gösterdiği belirlendi.



ÇİNLİLER 2020 YABANCILARA KONUT SATIŞI LİSTESİNE 8. SIRADAN GİRDİLER



2016 yılında 281 adet konut satılan alan Çinliler 2020 yılında ise 415 adet konut satın aldılar. Çinliler 2016 yılında en çok konut satın alan yabancılar listesinde 16. sırada yer almışlardı. 2020 yılının listesine göre ise Çinliler en çok konut satın alan yabancılar listesine 8. sıradan giriş yaptılar.



ÇİNLİLER NEDEN TÜRKİYE'DE KONUT YATIRIMI YAPIYORLAR



Türkiye'nin Çin ile olan iyi ilişkilerinin bir sonucu olarak değerlendirilen konut satış rakamları bu anlamda şaşırtıcı bulunmadı. Çinliler dünyanın çok sayıda ülkesinde yatırım yapmalarıyla tanınıyorlar. Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi yakşalık 500 Bin Çinli turist ziyaret etti. Çin'de Türkiye'nin tanınırlığının artması ve Avrupa ülkesi olarak bilinmesi konut satışlarını yükseltti.



Öte yandan Çin'de konut fiyatlarının Türkiye'den çok daha fazla olması Türkiye'de konut yatırımını Çinliler açısından avantaj haline getirdi. Çin'de alacakları 1 konut ile Türkiye'den 5 konut alabilen Çinliler bu şekilde yatırımlarına yön verdiler. Çinlilerin en çok tercih ettikleri il ise İstanbul oldu. İstanbuL'u Ankara, Antalya, İzmir ve Nevşehir takip etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri