Türkiye'de Konut Yatırımında En Kazançlı İller Belli Oldu!

Yatırım amacıyla konut satın alanlara en yüksek getiriyi sağlayan iller belli oldu. Türkiye'de hangi illerde konut yatırımı yapmak daha avantajlı oluyor? Hangi illerden konut satın alanlar daha karşı çıktı? Konut yatırımında en yüksek kar elde edilen illerin listesi...

Türkiye'de konut yatırımı yapmak alışkanlık haline gelmiş bir yatırım çeşidi olmaya devam ediyor. Konut yatırımı yapan vatandaşlar genellikle oldukça kazançlı çıkıyorlar. Ancak bu kazançlar ilden ile ve ilçeden ilçeye değişiklik gösteriyor. Bazı illerde konutlar daha yüksek değer artışı ile karşılaşırken bazı illerde de konut fiyatlarında sınırlı bir artış gerçekleşebiliyor.

KONUT YATIRIMLARI İÇİN VERİLER AÇIKLANDI

Türkiye'nin konut yatırımında avantajlı illeri belli oldu. Endeksa tarafından paylaşılan verilere göre konut yatırımı yapanların yatırımlarını geri alma süresi en kısa iller Ankara ve Şanlıurfa oldu. Bu illerde yatırım yapan yatırımcılar satın aldıkları konutların geri dönüşünü 18 yıllda sağlayabiliyorlar. Bundan dolayı bu illerde konut yatırımı yapmak isteyenlerin sayısında ciddi bir artış meydana geldi.

Türkiye'de 2021 konut satış rakamlarına dair detaylar da açıklandı. 2021 yılının ilk 5 ayında Türkiye'nin 81 ilinde 359 bin adet konut satyışı gerçekleşti. Konut fiyatlarında ise 2021'in ilk 5 ayında yüzde 31 oranında bir değer artışı meydana geldi. Oldukça revaçta bir yatırım aracı olan konut yatırımı yapmak isteyenler daha yüksek tutarları gözden çıkarmak zorunda kaldılar.

Türkiye genelinde ortalama konut metrekare fiyatı Endeksa tarafından 3.113 TL olarak açıklandı. Ortalama konut fiyatı ise 404.690 TL olarak kayıtlara geçti. Türkiye'nin 81 ilinin ortalamasına göre konutların geri dönüş yılları 20 yıl olarak açıklandı. Şu anda satılmak için bekleyen konutların sayısının ise 995.463 adet olduğu belirtildi.

KONUT YATIRIMINDA EN KAZANÇLI İLLER

Konut yatırımında geri dönüş süresi en kısa olan iller 18 yıl ile Ankara ve Şanlırfa, 19 yıl ile Gaziantep, 20 yıl ile Antalya, Mersin, Tekirdağ, Yalova, Diyarbakır, 21 yıl ile Bursa, Adana, Sakarya, Kahramanmaraş, 22 yıl ile İstanbul, konya, Hatay, 23 yıl ile İzmir, Kocaeli, Denizli şeklinde açıklandı. Bu illerde konut yatırımı yapanlar karlı çıktılar.

BU İLLERDE KONUT YATIRIMI YAPANLARIN KAZANÇLARI DAHA AZ

Konut yatırımı yapılıp ödenen sermayenin uzun yıllarda çıkarıldığı iller de bildirildi. Buna göre Muğla'da konut satın alanlar 32 yılda, Kayseri'de konut satın alanlar 28 yılda, Trabzon'da konut satın alanlar 27 yılda, Ordu'da konut satın alanlar 25 yılda geri dönüşü sağlayabiliyorlar. Bu illerde konut yatırımlarının değerlendmesi diğer illere göre daha yavaş oluyor.

Emlak Haberleri Haberleri