Türkiye'de Yabancıya Fahiş Fiyatla Konut Satışı İmkansız Hale Geldi

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında önemli gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın 186 ülkesinden 184'üne gayrimenkul satışı yapılan Türkiye'de ekspertiz raporu şartıyla yabancılara fahiş fiyatla gayrimenkul satışı yapılması da engellendi.

Türkiye'de gayrimenkul sektörü her geçen yıl kendisini daha da geliştiriyor. Devlet tarafından uygulamaya sokulan sistemler ile gayrimenkul sektörünün yabancılara satış yapmasına dair önemli aşamalar katedildi.

YABANCIYA FAHİŞ FİYATLA KONUT SATIŞI ENGELLENDİ

Mars Inverstment Genel Müdürü Hakan Bucak konuya dair bir açıklama yaparak, “Türkiye'de bir yabancının gayrimenkul satın almak istemesi durumunda ekspertiz raporu alması zorunluluk haline geldi. Bu şekilde gayrimenkulde fahiş fiyatların da önüne geçildi. 10 liralık bir daireyi artık 20 liraya satamazsınız. 11 liraya bile tapu devri yapamazsınız. Tapu daireleri ekspertiz raporunu görmeden satışa onay vermiyorlar. Bu şekilde yabancılara fahiş fiyatlar gayrimenkul sektörünün dışına çıktı.” dedi.

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün yabancı müşteri portföyünü geliştirmek için de bazı faaliyetler yürütüldüğünü söyleyen Hakan Bucak, “Koronavirüs sürecinde dünyada barınma ve lojistik çok daha fazla önem kazandı. Lojistik yolların üzerinde bulunan ülkelerin değerleri katlandı. 3 kıtayı birbirine katlayan Türkiye de bu durumdan oldukça faydalandı. Buna ek olarak çeşitli tedbirler de devreye sokuldu. Türkiye'de ilk yatırımını yapacak olan yabancıya vergi muafiyeti tanındı. Bu şekilde süreç ciddi anlamda desteklendi.” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE YABANCIYA 41 BİN KONUT SATILDI

Pandemi sürecinde de Türkiye'de yabancıya konut satışlarının devam ettiğini söyleyen Hakan Bucak, “Pandemi dönemi olan 2020 yılında yabancılara 41 bin konut satıldı. Hatta bu konutların 20 bininin tapu devir işlemleri pandemi şartları nedeniyle henüz yapılamadı. Bu açıdan 2020 yılı son 10 yılın en iyi dönemi diyebiliriz. Hatta biz şirket olarak yabancıya gayrimenkul satışımızı pandemi döneminde iki kat arttırdık.” şeklinde konuştu.

2021 yılında da Türkiye'nin yabancıya konut satışında etkin olacağını söyleyen Hakan Bucak, “Bu yıl için Pakistan, Singapur, Bangladeş, Malezya gibi ülkelerden ciddi bir talep geleceğini düşünüyoruz. Bu talepler kısmi olarak 2020 yılında alındı. Aşılama olayının yaygınlaşması ile Türkiye güvenli bir ülke konumuna hızlı şekilde ulaşırsa dünya gayrimenkul pazarından çok fazla yatırım talebi alabiliriz.” açıklamasını yaptı.

ABD'Lİ MÜSLÜMAN EMEKLİ KİTLE İÇİN TÜRKİYE CAZİP BİR SEÇENEK

Türkiye'nin yabancıya konut satışında emekli ABD'lileri potansiyel müşteri olarak belirleyebileceğini söyleyen hakan Bucak, “ABD'de yaşayan Müslüman emekli kitle için Türkiye oldukça cazip bir seçenektir. Çünkü burada 250 bin dolara yaşayabilecekleri çok iyi evler bulabilirler. ABD'de kiraların yüksek olduğu ve emeklilerin ortalama 4 bin dolarlık maaşları ile bu kiraları karşılamalarının güç olduğu biliniyor. Ancak aldıkları maaşlar ile Türkiye'de çok daha iyi imkanlarla yaşayabilirler.” dedi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri