Türkiye'de Yabancıya Konut Satışında Çin, Hindistan Ve Avrupa Planı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, Türkiye'nin 2023 yılında 15 Milyar dolarlık gayrimenkul ihracatı hedeflediğini söyledi.

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, Türkiye'nin 2023 yılında 15 Milyar dolarlık gayrimenkul ihracatı hedeflediğini söyledi. Akbal'ın dile getirdiği 2025 hedefi ise 20 Milyar dolar oldu.

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, yabancılara satılan gayrimenkullerde 2023'te 15 Milyar dolar, 2025'te ise 20 milyar dolar rakamının hedeflendiğini açıkladı.



GİGDER'in kuruluşunun bir ihtiyaçtan kaynaklandığını açıklayan Faruk Akbal, “Çok büyük bir pazar payının ve çok önemli yatırımcıların olduğu emlak sektöründe yabancıya konut satışına odaklanmış bir yapıya ihtiyaç vardı. Bizler de bu ihtiyacı gidermek için GİGDER'in kuruluşunu sağladık.” dedi.



TÜRKİYE ULUSLARARASI GAYRİMENKUL PAZARINDAN 6 MİLYAR DOLAR PAY ALABİLİYOR



Türkiye'de yabancılara satılan 100 konutun 20'sinin GİGDER üyeleri tarafından satıldığını açıklayan Faruk Akbal, “Uluslararası gayrimenkul pazarı 400 Milyar doları aştı. Türkiye bu pastadan yılda 6 milyar dolar alıyor. Biz Türkiye'nin avantajlarını anlattıklça yabancıların Türk gayrimenkullerine olan ilgisi artacaktır.” dedi.



İSTANBUL ULUSLARARASI GAYRİMENKULÜN MERKEZİ OLACAK



İstanbul'u Uluslar arası gayrimenkulun merkezi haline getirmeyi istediklerini söyleyen Faruk Akbal, “İstanbul'da kongre, zirve gibi etkinlikler yaparak pazar olarak gördüğümüz ülkelerde tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Hindistan ve Güney Amerika gibi potansiyeli yüksek ülkelerde faaliyetler yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.



YABANCIYA KONUT SATIŞINDA HİNDİSTAN, ÇİN VE AVRUPA PLANI!



Türkiye'nin Avrupa gayrimenkul pazarından hak ettiği yatırımları alamadığını belirten GİGDER Başkanı Faruk Akbal, “Avrupa konusunda oldukça büyük bir sorunumuz var. Biz ülke olarak Avrupa gayrimenkul pazarından hak ettiğimiz yatırımı alamıyoruz. İlerleyen yıllarda bu görünüm düzelecektir. Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında Çin'in 2025'te zirveye oturacağını öngörüyoruz. Hindistanlı yatırımcılar Türkiye'de ilk 20'de bile yoklar. Küresel gayrimenkul yatırımcılarının önemli bir bölümü Hindistan'dan. Henüz onları ülkemize çekemedik ama bunu da başaracağız. Yabancıya konut satışında Hindistan, Avrupa ve Çin'i listesin ilk 10'undan göreceğiz.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri