Türkiye'nin Doğal Güzelliklerinden Salda Gölü'nde Kaçak Yapı Yıkımına Başlanıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve turistik açıdan çok büyük önemi olan Salda Gölü'nün kenarında yapılan kaçak yapının yıkımına başlanıldı.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve turistik açıdan çok büyük önemi olan Salda Gölü'nün kenarında yapılan kaçak yapının yıkımına başlanıldı. Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen yıkım ile Salda Gölü'nün doğal görünümünün korunması sağlanacak.

Türkiye'de son dönemlerde Salda Gölü'nde meydana gelen kaçak yapı göl kenarındaki kumların tahrip edilmesi konusunda sert tartışmalar yaşanmıştı. Göl kenarında bulunan ve tepkilere yol açan kaçak yapının yıkım işlemlerine başlanıldı.



YIKIM İŞLEMİ BUGÜN BAŞLADI



Burdur Çevreve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkım işlemi bugün başladı. Edinilen bilgilere göre yıkım Çevre Şehircilik Bakanlığı Antalya 2. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun 19 Haziran 2020 tarih ve 308 sayılı kararına istinaden gerçekleştiriliyor.



Salda Gölü kenarında yaklaşık 60 yıl önce yapılan kaçak yapı zaman içerisinde izinsiz eklemelerle büyütülen lokanta ve tesisleri tamamen yıkılacak.



Yıkım işleminin bir hafta içerisinde tamamen bitirilip Salda Gölü'nün doğal yapısına uygun bir görünüme kavuşması sağlanacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri