Türkiye'nin En Akıllı Yolu Olan Ankara - Niğde Otoyolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılacağı Törenle Hizmete Giriyor!

Türkiye'nin en akıllı yolu olan ve Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz seyahat imkanı verecek Ankara – Niğde Otoyolu'nun hizmete gireceği tarih belli oldu.

Türkiye'nin en akıllı yolu olan ve Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz seyahat imkanı verecek Ankara – Niğde Otoyolu'nun hizmete gireceği tarih belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bahsi geçen yolun 4 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete açılacağını duyurdu.

Türkiye'nin en akıllı yolu vatandaşların hizmetine açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun bugün yaptığı açıklamaya göre Ankara – Acıkuyu Kavşağı arasında 105 kilometrelik, Alayhan Kavşağı – Gölcük Kavşağı arasında 57kilometrelik otoyol hizmete girecek. Ankara – Niğde Otoyolu'nun açılışı 4 Eylül 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak.



SEYAHAT SÜRESİ KISALACAK



Yeni yolun getireceği faydalar hakkında bilgilendirmede bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ankara – Niğde arasında yolun süresi şu anda 4 saat 14 dakika sürüyor. Bu yeni yolun hizmete girmesiyle seyahat süresi 2 saat 22 dakikaya düşecek. Hem ekonomik hem de sosyal faydaları bakımında çok önemli bir otoyol projesinden bahsediyoruz. Güzergah üzerinde bulunan şehirler birbirine bağlanacak ve ticari fayda ortaya çıkacak. Bu yolun hizmete girmesiyle vatandaşlarımız yılda 127 milyon 551 bin litrelik akaryakıt tasarrufu yapacaklar. Ayrıca hava kirliliğine de bu tasarruftan kaynaklanan faydası olacak.” dedi.



TÜRKİYE'NİN DOĞUSU İLE BATISI BİRBİRİNE BAĞLANIYOR



Türkiye'nin doğusu ile batısının bu otoyol projesi ile bağlanacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ankara'yı Mersin'e, Adana'ya Hatay'a ve Şanlıurfa'ya bağlayacak olan bu otoyol güzergah üzerinde bulunan şehirleri birer ticari merkez haline getirecek. Ekonomiler büyüyecek, maliyetler düşecek.” ifadelerini kullandı.



Ankara – Niğde Otoyolu'nun akıllı yol olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu otoyol yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri ile donatıldı. Bu sistem gereği kontrol tek bir ana noktadan yapılabilecek. Yolda meydan gelecek tehlikeler bu sistemle sürücülere bildirilecek.” şeklinde konuştu.



1 YIL ÖNCESİNDEN HİZMETE GİRİYOR



Öte yandan yapılan sözleşmeye göre Ankara – Niğde Otoyolu'nun yapımı için 2021 yılının Haziran ayına kadar süre bulunuyordu. Ancak hızlı bir şekilde yapılan çalışmalar neticesinde otoyol yaklaşık 1 yıl öncesinden hizmete girecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri