Türkiye'nin En Yüksek Köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Video Konferans Yoluyla Katılacağı Törenle Hizmete Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bu hafta sonu Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayacak olan Botan Çayı Beğendik Köprüsü'nün hizmete açılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bu hafta sonu Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayacak olan Botan Çayı Beğendik Köprüsü'nün hizmete açılacağını duyurdu. 11 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yoluyla katılacağı açılış töreni ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü hizmete girecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bu hafta sonunda Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayacak olan Botan Çayı Beğendik Köprüsü'nün hizmete gireceğini açıkladı. Düzenlenecek olan açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans yoluyla katılım gösterecek.



TERÖR ÖRGÜTÜ KÖPRÜNÜN YAPILMASINI İSTEMEDİ



Türkiye'nin en yüksek köprüsü ünvanını alacak olan Beğendik Köprüsü ile Van ile Siirt Pervari arasındaki seyahat süresi 5 saatten 2 saate düşecek. Konu hakkında açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, “Bu köprünün inşaatı terör örgütünün engelleme gayretleri ile karşılaştı. Çünkü Beğendik Köprüsü onların bölgede faaliyet göstermelerini sınırlayacak. Yol ticaret için yapıldığı kadar kardeşlik ve bu kardeşliği pekiştirmek için de yapılır. Yol medeniyet için, gelecek nesiller için yapılır. Terör örgütlerinin tasavvur ettikleri Türkiye'de yatırıma yer yok. Onun için bu köprüyü engellemek istediler. 11 Temmuz'da hizmete açacağımız bu köprü ile bölgede hem ekonomik açıdan gelişmelere destek olunacak hem de birlik ve beraberliğimiz pekiştirilecek.” dedi.



BAKAN KARAİSMAİLOĞLU BEĞENDİK KÖPRÜSÜ'NÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ AÇIKLADI!



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılışı yapılacak olan Beğendik Köprüsü'nün teknik özelliklerinden de bahsederek, “120 metrelik 2 adet kenar açıklığı ile toplam 450 metre uzunluğunda bir köprüyü bölgemize kazandırdık. 14 metre genişliğinde olan köprü 165 metrelik yükseliği ile Türkiye'nin en uzun köprüsü olacak.” şeklinde konuştu.



Öte yandan bakan karaismailoğlu Beğendik Köprüsü'nün 2014 yılında yapımına başlandığını belirterek, “210 metreorta açıklığı ve dengeli konsol sistemiyle bu köprü Türkiye'nin en uzun orta açıklıklıkutu kesitli ve ard germeli köprüsü olmuştur.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri