Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü İçin Yeni Yasak: Girişe Sınırlama Getirildi

Sahip olduğu turkuaz rengi ve beyaz kumsalı ile Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü yeni yasaklar ile bir kere daha gündeme geldi. NASA tarafından yapılan açıklama ile göle olan ilgi artarken gölü korumak için yeni yasak kararı çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin yeni turizm cenneti olarak kabul edilen Salda Gölü için yeni koruma kararı açıklandı. Açıklanan karar ile gölün korunması, yoğun ziyaretçi sayısı nedeni ile doğal güzelliğinin bozulmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Salda Gölü'ndeki mineral ve çökel oluşumlarının, Mars'ta Jezero Krateri etrafındaki oluşumlara benzerlik sergilediğini belirtmesi ve Azim (Perseverance) robotunun Jezero Kraterinde yapacağı çalışmalara ışık tutabileceğine dair açıklamaları Salda Gölü'nün bilimsel olarak ta daha popüler bir hale gelmesine neden olmuştu.

SALDA GÖLÜ NEREDE?

Popülaritesi dünya genelinde artan Salda Gölü Burdur'un Yeşilova ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor.

SALDA GÖLÜNE GİRMEK YASAKLANDI MI?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında "Beyaz Adalar bölgesi, endemik türlere ev sahipliği yapan ve adeta göle rengini veren yapıların kuluçka merkezidir.

Bilimsel araştırmalar ve raporlar doğrultusunda aldığımız kararla bu yapıların ezilerek azalmasının önüne geçiyoruz. Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmamızı da başlattık. Bu kararla Salda'nın eşsiz güzelliğini daha da korunaklı hale getiriyoruz. Tek gayemiz bu eşsiz güzelliği koruyarak gelecek nesillere aktarmak" diyerek yasak kararı aldıklarını dile getirmişti.

Konu hakkında gelen yeni açıklama kapsamında getirilen yasaklama ile beraber Beyaz Adalar bölgesi olarak anılan gölün olduğu bölgede yıllık 1.5 milyon olan ziyaretçi sayısını 570 bine düşürme kararı aldıklarını duyurdu.

Emlak Haberleri Haberleri