Türkiye'nin Otomobili TOGG Gemlik Tesislerinde İnşaat Çalışmaları Hızlandı!

Türkiye'nin Otomobili TOGG'un üretiminin yapılacağı tesisin inşaatı hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. TOGG Gemlik tesislerindeki fabrika inşaatında temel beton işlerinin yüzde 95'i tamamlandı.

Türkiye'de yerli otomobil hamlesi olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapımı devam eden fabrikanın hızlı bir şekilde inşaatı devam ediyor. TOGG tarafından üretilecek olan yerli otomobilde üretim aşamasına geçebilmek için inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. TOGG'un yapımı devam eden tesislerinin inşaat çalışmaları internet üzerinden 24 saat boyunca canlı olarak takip edilebiliyor.

TOGG TESİSLERİNDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI HIZLI İLERLİYOR!

TOGG tesislerinin yapımında akıllı ve çevreci teknolojiler kullanılıyor. Boya tesisinde temal altı su yalıtım işleri, beton ve temel demir işlemleri tamamlandı. Çelik kolan imalatının ise devam ettiği bildiirildi. Gövde tesisindeki inşaat çalışmalarına dair bilgiler de paylaşıldı. Buna göre gövde tesisinde temel altı su yalıtım işleri ile temel demir imalatı çalışmaları tamamlandı. Temel beton işlerinde yüzde 95, kolan montajlarında ise yüzde 10 ilerleme kaydedildiği açıklandı.

TOGG'un montaj tesisinde de inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Verilen bilgilere göre bu tesiste de temel altı su yalıtım işlerinde yüzde 85, temel demir imalatlarında yüzde 80 ve temel beton işlerinde de yüzde 58 oranında ilerleme kaydedildi. Ayrıca montaj tesisinde de kolon montaj işlemlerine başlandı.

TOGG tesislerinin bir başka yapısı olan enerji tesisinde de temel altı su yalıtım işleri, temel demir imalatları, temel beton işleri yüzde 100 oranında tamamlandı. Bu tesiste kolon ve döşeme imlatlarına ise başlandığı bildirildi. Bir kompleks tesis olacak olan TOGG fabrikasında su işleme tesisi ve tesis ana giriş kapısında da temel altı yalıtım işlemleri tamamlandı. Bu tesislerde şu anda temal kalıp imalatlarının yapımına başlandı.

TOGG tesisleri inşaatı hakkında verilen bilgilere göre arıtma, montaj, enerji, gövde, boya, tesis ana giriş, batarya ve su işleme tesislerinde temel güçlendirmeleri tamamen bitti.

2022'DE ÜRETİME BAŞLANACAK!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapımına hızla devam edilen TOGG tesislerinde üretim ve montaj kısımları kurulmaya devam edilirken ilk seri üretimin 2022 yılının son çeyreğinde yapılması planlanıyor. Yılda 175 bin adet otomobil üretilecek olan tesiste 4.300 kişi istihdam edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri