Üç Büyükşehir Başta Olmak Üzere Kira Artışları Mercek Altına Alınacak

Fahiş kira artışlarına dur demek üç bakanlığın üzerinde çalıştığı düzenleme çerçevesinde üç büyükşehir başta olmak üzere iller mercek altına alınacak, kira artışları incelenecek.

Üç bakanlık kira artışlarına dur demek için çalışmalara başladı. Çalışma kapsamında sosyal konut üretiminin artırılması, konut maliyetlerinin düşürülmesi, vatandaşın konut almasını kolaylaştıracak yeni adımlar atılması bekleniyor. Çalışmanın iki hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor. Üç büyükşehir başta olmak üzere illerde kira artışları mercek altına alınacak.

Kiracıların korunması amacıyla yapılacak düzenlemede konut üretiminin yanı sıra istihdamın artırılması için de çalışmalar yapılacak. Belirlenen artış oranlarının üzerinde artış yapanlar için pazar cezaları uygulanacak. Çözüm için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bir süredir ortak bir çalışma yürütüyor. Düzenlemenin amacı piyasadaki fırsatçılığa çözüm bulmak. İl bazında kira artışlarının incelemeye alınması, belirlenen artış oranlarının üzerinde artış yapanlara da ceza uygulanması planlanıyor.

İLK OLARAK BÜYÜKŞEHİRLER İNCELENECEK

Kira artışlarının incelenmesinde Ankara, İstanbul ve İzmir'e öncelik verilecek. Yeni evler için fiyatlar, bölgedeki fiyatlara göre belirlenecek. Ev sahibinin çeşitli bahanelerle kiracıyı evden çıkarmasının önüne geçilecek. Düzenlemeye aykırı hareket edenler için para cezası uygulanacak. Düzenlemeye sektör ve sahadan gelen görüşlere göre son şekli verilecek ve kampanyaya dönüştürülecek. Ardından düzenlemenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

KİRA ARTIŞLARINA DUR DEMEK 3 BAKANLIK BİR ARAYA GELDİ

Artan kira fiyatlarını kontrol altına alabilmek adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, kira artış oranlarına düzenleme yapılması için dün akşam bir araya geldi. Toplantı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı binasında gerçekleştirildi ve Bakan Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bakan yardımcısı katılımları sağlandı. Toplantıda kira artış oranları ile kiralama hükümlerinin düzenlenmesi görüşüldü.

Emlak Haberleri Haberleri