Ucuz Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Prefabrik Ev Fiyatları! Üstelik Prefabrik Ev Yapana 30 Bin Lira Devlet Desteği Hibe Para Ödemesi Yapılacak

Konut fiyatları büyük bir hızla yükselirken ucuz ev sahibi olmak isteyen dar gelirli ailelerin yanı sıra korana virüs salgını sonrası hobi bahçesi almak ya da tarlasının üzerine ev yapmak isteyen kişiler de prefabrik ev yapımı için araştırmalara başladı.

Konut fiyatları büyük bir hızla yükselirken ucuz ev sahibi olmak isteyen dar gelirli ailelerin yanı sıra korana virüs salgını sonrası hobi bahçesi almak ya da tarlasının üzerine ev yapmak isteyen kişiler de prefabrik ev yapımı için araştırmalara başladı. Prefabrik villa ve ev modelleri büyük bir arayış konusu olurken prefabrik ev yapımı için verilen 30 bin liralık hibe para devlet desteği de bunda etkili oldu. Peki, prefabrik evlerin fiyatları ne kadar, prefabrik ev yardımı şartları neler, prefabrik ev yapana hibe para destek var mı, prefabrik ev yapana devlet desteği şartları neler, prefabrik ev yapana devlet 30 bin hibe yapıyor haberleri doğru mu? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Düşen konut kredisi faiz oranları sonrasında ev fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçerken vatandaş daha ucuz ev sahibi olmak için prefabrik evler hakkında araştırma yapmaya başladı.



PREFABRİK EV FİYATLARI 2020 İÇİN DE YOĞUN TALEP SONRASI YÜZDE 20 ZAM GELDİ!



Konu hakkında açıklamada bulunan sektör temsilcilerinden Sebahattin Gülçiçek, "Koronavirüs salgını tüm sektörleri etkilediği gibi konut sektöründe de önemli değişimlere sebep olacak. Tüketiciler karantina süreci bittiğinde ne istediklerini daha iyi anlayacak ve o doğrultuda karar vereceklerini görmekteyiz.



Bu tercihler önümüze şu şekilde çıkmaya başladı. Samsun'da yazlık tipi villalar, prefabrik evler ve yayla evi gibi müstakil konutlara yöneldim arttı. Salgının uzun sürmesi insanları bir arayışa sevk etti. Bugün insanlar, imkanları ölçüsünde bahçeli bir ev, küçük bir arsa veya tarlaya prefabrik konteyner ev koyma arzusunda. Artan bu talep fiyatları da ortalama yüzde 20 yükseltti" diyerek prefabrik ev fiyatları için yüzde 20 oranında bir artış yaşandığına dikkat çekti.





PREFABRİK EV YAPIMINA DEVLETTEN 30 BİN LİRA HİBE PARA DESTEĞİ MÜJDESİ GELDİ!



Dar gelirli ailelerin barınma ihtiyaçları için ise devletten 2020 yılına ilişkin yeni yardım tutarları açıklandı.





Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen yardım için 2019 yılında ödenen tutar 25 bin liraydı. Aile ve Sosya Politakalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu açıklaması ile



"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık.



Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" diyerek son rakamları ilan etmişti.



PREFABRİK EV YAPANA DEVLET DESTEĞİ ŞARTLARI NELER, KİMLERE 30 BİN TL HİBE PARA ÖDEMESİ YAPILACAK?



Söz konusu yardım tutarı sadece alt gelir grubu muhtaç aileleri kapsayacak. Devlet barınma yardımı olarak ödediği bu tutardan yararlanmak isteyen kişilerde başvuru şartları olarak bu kriterleri arayacak;



Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evde ikamet etmek,



Muhtaç durumda olmak,



Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,



Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak,



Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.



PREFABRİK EV FİYATLARI 2020!



Prefabrik ev fiyatları evin büyüklüğü ve sahip olduğu özelliklere göre belirleniyor.



Örneğin 40 metrekare bir prefabrik evi 27 bin 500 liraya temin etmek mümkünken çift katlı bungolav tarzı ahşap prefabrik evlerde ise fiyat 210 milyara kadar çıkabiliyor.



Yine bazı firmalar prefrabik ev fiyatları için kurulum ve tüm izinler dahil yani proje masrafları da dahil hizmet verirken bazı firmalar ise yerinde teslim prefabrik ev fiyatları veriyor.



3+1 prefabrik ev fiyatları ise 106 metrekare olan bir ev için 83 bin liradan başlıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri