Ucuz konutun kapıları açıldı 32 ilde 385 hazine arazisi satışa çıktı! Hazine arazisi satışı hangi illerde, ne zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 32 ildeki hazine arazilerini satışa çıkardı. Hazine arazisi satışı hangi illerde, satış ne zaman? İşte ihale tarihi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, konut fiyatlarındaki fahiş artışı durdurmak için bir dizi önlem aldı. Bu kapsamda daha önce hazine arazilerinin satışa çıkacağı ve vatandaşların buralara kendi evlerini inşa edeceği duyurulmuştu. Konuyla ilgili ilk adım atılarak, birçok hazine arazisi satışa çıkarıldı.

Ucuz konut için hazine arazileri satışa çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un daha önce hazine arazilerinin vatandaşların kendi konutlarını inşa etmesi adına satışa çıkarılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından 32 ilde 385 hazine arazisi açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı. Bakanlığın bu satış için ayrıcalıklı bir kampanyası da bulunuyor. Ödemelerde net yüzde 20 indirim imkanı sunann bakanlık, buradan elde edilen geliri kentsel dönüşüm projelerinde kullanacak.

Hazine arazileri yüzde 20 indirimli, 24 ay vadeli satılacak

Hazine arazileri, yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkanıyla satışa çıkarılırken aynı zamanda tapu ve KDV masrafından da muaf olacak. Arsaların satışında sunulan vade imkanında kanuni faiz ile yüzde 9 ile vade yapılması da arazileri daha avantajlı bir hale getiriyor.

Bazı vatandaşlar ve müteahhitler ise hazine arazilerinin satışa çıkmasından oldukça memnun. Açık artmaya katılmak isteyenler, ödeme şartlarının da oldukça uygun olduğunu ve buralarda yeni konutların inşa edilebileceğini ifade ediyor.

Hazine arazileri hangi illerde satılacak?

Bakanlık tarafından satışa sunulan arsalar Adana, Adıyaman, Agfyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, MErsin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde yer alıyor.

Hazine arazisi satışı başladı mı, ne zaman?

Hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşlar, 14-15 Haziran tarihleri arasında 32 ildeki arsa satışı için Ankara ve İzmir'de düzenlenecek olan açık artırmaya internet üzerinden katılım sağlayabilecek.

Emlak Haberleri Haberleri