Ulaştırma Bakanı Açıkladı: 2021'de İstanbul'da Açılacak Yeni Metro Hatları Belli Oldu

İstanbul'da ulaşım sorununun çözümü için büyük önem taşıyan metro projeleri hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da ulaşım sorununun çözümü için büyük önem taşıyan metro projeleri hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da yeni metro projeleri hangileri, 2021'de İstanbul'da açılacak yeni metro hatları hangileri?

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay Kesimi Kazı Başlangıç Töreni'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ulaştırma projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



İSTANBUL'DA BU SENE AÇILACAK OLAN YENİ METRO HATLARI PROJELERİ HANGİLERİ?



İstanbul'da her geçen gün daha da büyüyen ulaşım sorunlarının en önemli çözüm desteği olarak gösterilen metro projeleri hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bugün Ankara'da gerçekleştirilen AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay Kesimi Kazı Başlangıç Töreni'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçen sene yapmış oldukları projeler ile 2 bin 82 kilometrelik elektrikli hat uzunluğunu yüzde 176 artışla 5 bin 753 kilometreye ulaştırdıklarını dile getirerek 2021 yılnda da çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.



Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu "Türkiye genelinde, 12 ilde toplam 812 kilometreye yakın raylı sistem bulunmaktadır. Bakanlığımızca yapımı tamamlanarak hizmete açılan toplam 312 kilometrelik raylı hatlar günlük 6 milyon 555 bin, yılda da 2 milyar 393 milyona yakın yolcu taşıma kapasitesine sahiptir" diyerek ulaşım yatırımlarındaki son rakamları duyurdu.



Bakan Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklaması ile bir müjde de İstanbullulara verdi ve Gayrettepe-Kağıthane-Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantıları ile Başakşehir Çam-Sakura Şehir Hastanesi hatlarını 2021 yıl sonuna kadar tamamlayarak ulaşıma açacaklarını söyledi.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri