Ulaştırma Bakanı Açıkladı: AKM-Gar-Kızılay Metrosunda Son Durum Ne?

AKM-Kızılay metrosu için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında son dakika açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden projelerinin şantiyelerini ziyaret etmeye devam ederken dün akşam ki sahurunu AKM- Gar- Kızılay metro şantiyesi çalışanları ile yaptı. Hem çalışanlar ile sahur yapan hem de projenin son durumu hakkında bilgi veren Bakan Karaismailoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

20 senedir ulaşım projeleri ile yurda hizmet verdiklerini belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, özellikle de son dönemde raylı projelere ağırlık verdiklerini ve yapımı devam eden projeleri hızlandıracaklarını söyledi. Bu projelerden biri de AKM- Gar- Kızılay metrosu olarak öne çıkmıştı.

ANKARA AKM - GAR - KIZILAY METROSU NE ZAMAN BİTECEK?

Metro şantiyesinde çalışanlarla sahur yapan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu "Şimdi de AKM- Gar- Kızılay metrosunu inşa ediyoruz. Bu bağlantıyı da tamamladığımızda Ankara metrolarının toplam hat uzunluğunu yaklaşık 3 katına çıkarıyoruz. Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olmak üzere 3 istasyondan oluşan AKM- Gar- Kızılay metrosu, Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız metro ulaşımı sağlaması açısından çok önemli bir projemiz" diyerek projenin önemine değindi.

Bakan Karaismailoğlu şu anda projenin tamamında yüzde 92 seviyesinde ilerleme kaydettiklerini dile getirdi. AKM - Kızılay metrosu tamamlandığında hem Keçiören metrosu ile aktarma zorunluluğu ortadan kaldırılacak hem de pek çok metro hattına aktarma konusunda da büyük kolaylık sağlanmış olacak. Dev proje Keçiörenliler tarafından merakla bekleniyordu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri