Ulaştırma Bakanı Açıkladı, Kanal İstanbul Neden Yapılıyor Belli Oldu!

Yapımı büyük tartışmalara neden olmasına rağmen temeli atılan ve ihale hazırlığı süren Kanal İstanbul projesi hakkında yeni açıklama Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

Yapılması durumunda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak tarihe geçecek olan Kanal İstanbul projesinde tartışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Muhalefetin büyük bir şiddetle karşı çıktığı proje hakkında son açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

Bakan Karaismailoğlu, düzenlenen özel bir toplantı ile gençlerle bir araya gelirken Kilis'te ki toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesine de değinen Bakan Karaismailoğlu projenin neden yapıldığı, yapılmak istendiği sorusuna da yanıt verdi.

KANAL İSTANBUL NEDEN YAPILIYOR?

Kilis'te gençlerle bir araya gelen Ulaştıram ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kendilerine sık sık "Kanal İstanbul'u neden yapıyorsunuz?" şeklinde sorular geldiğini belirterek "Durup dururken 15 milyar dolarlık bir projeyi niye yapalım? Eğer sizin büyük bir ülke olma hedefiniz varsa, dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsanız bu kadar büyük mega projeleri yapmak zorundasınız. Türkiye de büyük dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesi olma hedefiyle Kanal İstanbul'u projelendirdi ve uygulamaya geçirdi" diyerek projenin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ticaret hacminden oluşan payını arttırmak zorunda olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu dünya ticaret hacmindeki artışa dikkat çekerek bu artışın deniz yolu ile yapılan taşımada gerçekleşeceğini dile getirdi. Ticari hareketlilikte yaşanan artış ile Karadeniz'in ticari göle dönmeye başladığını belirten Ulaştırma Bakanı İstanbul'da ki kaza risklerini azaltacak ve dünyadaki küresel ticari hareketi yönlendirecek Kanal İstanbul projesinin bir tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri