Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Kanal İstanbul'a İlk Kazma 2020 Yılında Vurulacak!

Kanal İstanbul projesinin iptal edilmesi için çevreciler ve muhalefet yoğun mesai harcarken iktidar kanadı ise projenin ihalesinin yapılacağını belirtiyor.

Kanal İstanbul projesinin iptal edilmesi için çevreciler ve muhalefet yoğun mesai harcarken iktidar kanadı ise projenin ihalesinin yapılacağını belirtiyor. Kanal İstanbul son 24 saat gelişmeleri ve ilk kazma müjdesi haberimizde...

Son günlerde özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı karşıt açıklamalarla gündeme kalan Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklaması Bakan Turhan'dan gedi.



KANAL İSTANBUL'A İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK?



Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan projeye ilk kazmayı "Marmaray'da bunu gördük. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde, İstanbul Havalimanı'nda bunları gördük. Şimdi de Kanal İstanbul projemizde bunu görüyoruz.



Biliyorsunuz, İstanbul Boğazı'na alternatif sağlayacak mal ve can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere, inşallah önümüzdeki yıl yakında kazmayı vuracağız. Ancak ezberciler yine sahnede.



Kanal İstanbul olursa, 'şöyle sakıncaları var, deprem olur, şu olur, böyle zarar görür' bu gibi söylemlere kulak asmıyoruz. İşi, depremle irtibatlandıranlar 'Kanal İstanbul deprem hatlarını tetiklermiş' diyenler, tam bir kara mizah uyguluyorlar. Bir kısmının derdi çok daha başka, dertleri aslında samimi eleştiri değil.



Dertleri siyasi prim elde etmek. Geçmişte, bunun birçok örneğini gördük. Siyaset ufukları da pratikleri de AK Parti hükümetlerinin eserlerini kötülemek üzerine kurulu, bunlar ne derse desinler, biz işimize bakacağız. İşimiz, milletimizin aşını çoğaltmak, yollarını aydınlatmak, yarınlarına güvenle çıkmasını sağlamaktır. Yapacak çok işimiz var" diyerek 2020 yılını işaret etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri