Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Rize Artvin Havalimanı Ne Zaman Bitiyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Karadeniz Bölgesi ziyaretlerine devam ediyorlar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Karadeniz Bölgesi ziyaretlerine devam ediyorlar. Yapmış oldukları çalışmalar hakkında resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu bölgenin en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Rize Artvin Havalimanı projesi hakkında detaylı bilgi verdi.

RİZE ARTVİN HAVALİMANI İNŞAATI NE ZAMAN AÇILACAK?

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu "Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan ile birlikte, yapımı devam eden #RizeArtvinHavalimanı'nın inşaatında incelemeler de bulunduk. Deniz dolgusuna inşa edilen dünyanın sayılı havalimanlarından olacak bu gurur projemizde çalışmalar devam ediyor.

#RizeArtvinHavalimanı, dünyanın sayılı mühendislik örneklerinden birini Karadeniz'in üzerinde sergiliyor. 2,8 milyon m2 deniz dolgusu üzerine inşa edilen, 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı yıl sonunda hizmete sunacağız.

Çalışmalarını %70 oranında tamamladığımız #Rize- #Artvin Havalimanı, Karadeniz'in gelişen turizm ihtiyacını güçlü altyapısı ile üst seviyeye taşıyacak" diyerek çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.



RİZE ARTVİN HAVAALANI SON DURUM NE?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan son dakika açıklaması ile projenin fiziki gerçekleşme oranı yüzde % 70 olarak ilan edildi. Proje tamamlandığı anda yıllık 3 milyon yolcu kapasitesi ile çalışacak. Toplam 45 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip olan projesi terminal binası 31 bin 350 metrekare olarak projelendirildi. Havalimanında gelen ve giden yolcuların kullanımına özel olarak 448 araçlık kapasiteli açık otoparkta yapılacak. Proje tamamlandığı anda bölgenin ulaşımına büyük katkı sağlayacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri