Ulaştırma Bakanı Kanal İstanbul Projesi Hakkında Yeni Bilgileri Açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. Kanal İstanbul projesi için Türkiye'den bilgi isteyen ülkelerin olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu projenin dünyanın en sıralı projelerinden birisi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin son dönemlerde üzerinde en çok tartışmanın yapıldığı projelerin başında gelen Kanal İstanbul projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni bir açıklama yaptı. Kanal İstanbul'un en önemli projeleri olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu projeye dair hiçbir şey yapılmadı söyleminin doğru olmadığını belirtti.

100 YILLIK PLAN YAPIYORUZ

Türkiye'nin 100 yıllık planlarını yaptıklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2053'ün, 2071'in planlarını yapıyoruz. Kuzey marmara otoyolu ve İstanbul havalimanı gibi projeler güç ve vizyon ister. Karadeniz artık ticari bir göl haline geldi.İstanbul'dan geçen gemilerin sayısı 50 bini aştı. Tabiki gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda gemi hacimleri de büyüdü. İstanbul Boğazı'nın güvenli geçiş imkanı sunabilmesi için 25 Bin geminin geçmesi gerekir. İlerleyen günlerde bu gemiler boğazdan geçemeyecek ve beklemeye başlayacaklar. Bunun için de alternatif su yolu Kanal İstanbul olacak.” dedi.

15 MİLYAR DOLAR MALİYET

Kanal İstanbul'un Türkiye'yi lider ülke yapacağını söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, “Lider ülke olmak istiyorsak kanal İstanbul olmazsa olmazımızdır. Eşi ve benzeri olmayan bu boğazlara sahip çıkmak zorundayız. Kanal İstanbul'un maliyeti yaklaşık olarak 15 milyar dolar olacak. Tabiki ihaleye çıkınca bu rakamlar da düşecektir. Genel projeye yük getirmeyecek bir şekilde bu projeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

500 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Kanal İstanbul projesine dair teknik bilgiler de veren Bakan Adil Karaismailoğlu, “Haziran sonu itibariyle proje dahilinde ilk köprümüzün temelini atmış olacağız. Toplam 6 köprümüz olacak. Bu 6 köprünün maliyeti ise 1,4 milyar doları bulacak. Yapım sırasında bu projede 500 bin kişi istihdam edilecek. 2021 yılı içerisinde Kanal İstanbul projesine dair büyük bir hareketlilik yaşayacağız. Hem ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak hem de stratejik güç kazanmamızı sağlayacak. Bu projeye dair bizden bilgi almak isteyen çok sayıda ülkevar. En az 5 yıl sürmesi gereken bir projeden bahsediyoruz. İnşallah en erken vakitte bitirip ülkemize Kanal İstanbul'u kazandırmış olacağız.” şeklinde konuştu.

KANAL İSTANBUL 200 BİLİM ADAMI İLE PROJELENDİRİLDİ

Kanal İstanbul projesinin 200 bilim adamı ile beraber hazırlandığını söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, “Bugün Kanal İstanbul'a karşı çıkan zihniyet dün birinci boğaz köprüsünün de yapılmamasını istiyordular. Hiçbir yeşil alana Kanal istanbul projesi nedeniyle zarar verilmeyecek. Burada bir su havzası kaybedeğiz ama yeni yapacağımız 2 ayrı baraj ile İstanbul'a çok daha fazlasını kazandırmış olacağız. İstanbul'u susuzlukla tanıştıran ve çöle döndüren CHP bize su konusunda ders vermeye çalışıyor. Bugün 24 saat gürül gürül akan suları İstanbul'a kazandıran barajları yapan AK Parti'ye bu konuda söz söylemek onların hiç haddi değildir.” açıklamasını yaptı.

Emlak Haberleri Haberleri