Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Açıkladı: Tokat Havalimanı Açılıyor!

Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet vermesi beklenen Tokat Havalimanı hakkında son dakika açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

Açılışına gün sayan Tokat Havalimanı hakkında basın mensuplarına açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dev havalimanı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet vermesi planlanan dev havalimanı projesinin sadece Tokat'a değil aynı zamanda komşu illerde de turizmi ve ekonomiye desteklemesi bekleniyor.

Yapılan yeni havalimanının bölgenin gözbebeği olacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında yeni açılan havalimanı projesi ile beraber AK Parti iktidara geldiğinde 26 olan havalimanı sayısının 57'ye çıkartıldığını belirterek Türk havacılık sektörünün son 20 senede altın çağını yaşadığını dile getirdi.

TOKAT HAVALİMANI SON DURUMU NE?

Projede açılışa doğru gün sayılmaya devam edilirken Bakan Karaismailoğlu projenin önemine değinerek "Aynı zamanda çevresindeki yerleşim merkezlerinin sosyal konumlarını da olumlu yönde etkileyecek. Modern bir havalimanında bulunması gereken tüm özelliklere sahip olan bu yatırım, Tokat'ı dünyaya, dünyayı Tokat'a bağlayacak. Bu sayede kent ekonomisinin verimliliği artacak. Tedarik zincirinin etkinliğinin artmasıyla şehrin ticari hayatı daha da gelişecek" dedi.

16 bin 200 m2 büyüklüğe sahip dev terminal binası, 2 bin 700 m2 pist uzunluğu ve 7 uçak park kapasiteli apronu ile dünya standartlarına uygun olarak inşa edilen proje ile Tokat dünyaya bağlanmış olacak. Havalimanı sayesinde bölgede hem turizm gelirlerinin artması hem de ticaretin canlanması bekleniyor. Projede son işlemler kalırken açılış tarihi için geri sayım başlamış durumda.

Emlak Haberleri Haberleri