Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Açıkladı: Türkiye'de Kaç Tane Havaalanı Var?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hava yolu sektörünün gelmiş olduğu son noktayı değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hava yolu sektörünün gelmiş olduğu son noktayı değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında düzenlenen işbirliği protokolü imza töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu Türkiye'nin toplam havalimanı sayısını da duyurdu.

Son yıllarda ulaşım alanında büyük yatırımlar yapmaya devam eden Türkiye özellikle de havalimanı projeleri ile adından söz ettirmişti. TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen İşbirliği Protokolü Lansmanı'nda özel bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çağımızda havacılık sektörünün artan önemine değindi.



TÜRKİYE'DE TOPLAM KAÇ HAVALİMANI VAR?



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamasında çağımızda havayolu ulaşımının öneminin her geçen gün arttığını belirterek 2003 yılından itibaren yürüttüğümüz hava ulaşım politikaları ve faaliyetleriyle, dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri haline geldik. Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak dedik ve çok şükür bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik.



Son 18 yılda, Türk Havayollarını bir dünya markası haline getirerek, uçtuğumuz rotaların kapsamını genişleterek, hava alanlarımızın sayısını 26'den 56'ya çıkararak önemli bir yol kat ettik. Stratejik çalışmalarımız sayesinde Türkiye ve İstanbul bugün dünya havacılığının önemli bir transit merkezi haline gelmiştir" sözleri ile Türkiye'de toplam havalimanı sayısını 26'dan 52 rakamına ulaştırdıklarını belirtti.



Türkiye'de 2020 yıl sonu itibari ile aktif olarak hizmet veren toplam 52 havalimanı bulunuyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri