Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'ndan yeni Kanal İstanbul açıklaması

İstanbul'da büyük bir değişimi kapsayan Kanal İstanbul projesi hakkında yeni açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

İlk olarak 2011 senesinde o dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında "Çılgın Proje" olarak lanse edilen, açıklandığı ilk günden bu yana iktidar ile muhalefet arasında tartışmalar yaşanmasına neden olan projede fiili kazı çalışmalarına bu sene başlanması bekleniyordu. 

2021 senesinde hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı ile güzergah üzerinde yer alan köprülerden ilkinin temel atma töreni yapılmış, tören Kanal İstanbul projesine ilk kazma vurulması anlamına gelmesi nedeniyle büyük yankı uyandırmıştı. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm muhalefet partileri eksiksiz olarak projeye "çevre katliamı" yaratacağı iddiası ile karşı çıkıyor. 

KANAL İSTANBUL PROJESİNDE SON DURUM NE, PROJE İPTAL Mİ OLDU?

2022 senesinde fiili olarak kazma çalışmalarının başlayacağı açıklanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen dev proje hakkında son dakika açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. 

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde özel bir sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu burada yaptığı konuşmasında "Dünya deniz taşımacılığına yeni bir soluk getirecek, Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını aralamaya hazırlanıyoruz" diyerek projenin önemli olduğunu ve yapılacağını bir kere daha duyurdu. 

Emlak Haberleri Haberleri