Ulaştırma Bakanı Karaismoğlu'ndan Kanal İstanbul Açıklaması! İşletme Planlarını Hazırlıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesine dair açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu konuşmasında proje için yapıların hayata geçirildiğini söyledi.

Sazlıdere Köprü şantiyesine bir ziyaret gerçekleştirilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konuşmasında yapımı devam eden köprü projesi hakkında bilig veren Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi için de bilgi verdi.

ULAŞTIRMA BAKANINDAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Ulaştırma Bakanı Karaismaioğlu, Kanal İstanbul'un ürdürülebilir yeni nesil bir ulaştırma sistemi oluşturulmasında önemli bir görevi yerine getireceğine söyledi. Toplam 204 mühendisin yer aldığı projenin Türkiye'nin deniz taşımacılığındaki rolünü güçlendirecek açıklaması geldi. Proje ile Türkiye'nin bu alanda daha etkin rol oynaması bekleniyor. Karaismailoğlu açıklamalarının devamında Sazlıdere Köprüsü ve otoyoluna ilişkin de bilgi vererek çalışmaların her geçen gün hız kazanarak devam ettiğini söyledi.

Kanal İstanbul'da İkinci Adım

Kanal İstanbul Projesinde ikinci adım olarak gösterdiği Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren hattının başlangıç kesimi olan Halkalı-Ispartakule arası hızlı tren kesimi için çalışmalara başlandığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu bu proje için de temelin çok kısa sürede atılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşmasına "Plan ve program içerisinde bir taraftan Kanal İstanbul'un gerekli yapılarını bir bir hayata geçirirken diğer taraftan sektör paydaşlarımızın görüşlerini de alarak Kanal İstanbul'un işletme planlarını hazırlıyoruz." sözleriyle devam etti.

MUHALEFETE KANAL İSTANBUL ELEŞTİRİSİ

Kanal İstanbul Projesinin hem Türkiye hemde Türk boğazlarını kullanan ülkeler için önemli olduğunu söyledi. Konuşmasının bu bölümünde muhalefet partilerine eleştiride bulunan Karaismailoğlu ""Onlar bu projenin önemini anladı ama maalesef ülkemiz muhalefetindekiler anlamadı ya da anlamak istemiyorlar. Gelişen, güçlenen, dünyada söz sahibi olan Türkiye'nin önüne duvar örmeye çalışıyorlar. Biz bugüne dek ülkemiz için doğru olanları yaptık, yine yapacağız." dedi.

Emlak Haberleri Haberleri