Ulaştırma Bakanlığı Onayladı, Aydın Denizli Otoyolu İhalesi Fernas Tarafından Euro Geçiş Garantisi İle Alındı!

Türkiye'nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan Aydın Denizli Otoyolu projesi ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmişti.

Türkiye'nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan Aydın Denizli Otoyolu projesi ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmişti. 3 Temmuz tarihinde yapılan ihaleyi Fernas alırken ihale Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanarak resmileşmiş oldu.

Daha önce bazı nedenlerle ertelenmek zorunda kalan ve ihale süreci uzayan Aydın - Denizli Otoyolu projesi 3 Temmuz 2020 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştı.



İhale için gereken onayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verdi. Böylelikle Aydın - Denizli Otoyolu ihalesi işi resmen Fernas tarafından alınmış oldu.



EURO GEÇİŞ GARANTİSİ VERİLDİ!



Uzun süredir bütçeye getirdiği yük nedeni ile eleştirilere neden olan Yap İşlet Devret modeli ile hayata geçirilen ulaşım projelerine verilen geçiş garantisi son ihalede de gündeme geldi.



Habertürk Gazetesi'nden Olcay Aydilek tarafından yapılan habere göre İzmir ve Antalya arasındaki ulaşımı kısaltacak ve turizm gelirlerinde büyük artış sağlaması planlanan projede geçiş garantisi dolar kuru üzerinden değil Euro kuru üzerinden verildi.



İzmir ve Antalya arasındaki ulaşımı 1 saate düşürecek olan projede Karayolları Genel Müdürlüğü iddialara göre diğer ulaşım projelerinde dolar üzerinden vermiş olduğu geçiş garantisi taahhüdünü Euro üzerinden verdi.



Proje hakkında sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamalar net rakamlar ile verilmemek üzere 163 km uzunluğundaki otoyol projesinin proje tutarını 6-7 milyar dolar olarak açıklarken projede KGM tarafından verilen araç geçiş garanti ücreti ise 5 euro-cent düzeyinde olduğu iddia ediliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri