Ülkü Ocakları: ODTÜ arazisinin boş bölümüne TOKİ şehit aileleri için konut üretsin önerisi!

ODTÜ yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan arazide bina ve ormanlık alan dışında kalan boş arazi üzerine şehit aileleri için TOKİ tarafından konut projesi üretilsin önerisi geldi.

Toplam 4 bin 500 hektar büyüklüğe sahip olan ODTÜ arazisi sık sık gündeme gelmeye devam ederken konu hakkında yeni bir açıklama da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından yapıldı. Yıldırım tarafından sunulan öneride arazinin kullanılmayan bölümünde TOKİ tarafından şehit ailelerine yönelik bir konut projesi yapılabileceğini dile getirdi. 

ODTÜ yerleşkesinin son derece büyük bir alana yayıldığını ve arazinin büyük bir bölümünün atıl durumda kaldığını belirten Yıldırım, atıl durumda olan baş arazinin bu şekilde değerlendirilebileceği ve zor durumda olan şehit ailelerinin kira yükünden kurtulabileceğini söyledi. İşte Yıldırım tarafından ortaya atılan projenin detayları... 

ODTÜ YERLEŞKESİ İÇERİSİNE TOKİ KONUT PROJESİ Mİ YAPACAK?

Yıldırım "Ankara Şehitler Kenti" olarak isimlendirmiş oldukları projeyi ODTÜ yerleşkesinde bina ve ormanlık alan dışındaki boş araziye yapmak istediklerini belirterek "Haklarını asla ödeyemeyeceğimiz şehitlerimizin emaneti olan ailelerimiz için TOKİ tarafından konutlar inşa edilmesini öneriyoruz.

Projemiz sayesinde hem arazinin boş kısımları değerlendirilecek hem de burada milli ve manevi değerlerimize karşı yapılan saldırıların düzeltilmesine imkan sağlanacak. Projemizi 'Ankara Şehitler Kenti' olarak adlandırdık. Kamuoyu ve yetkililerle paylaştığımız bu projenin, en yakın sürede gerçekleşmesini arzu ediyoruz" dedi. Kon hakkında henüz hem ODTÜ yönetiminden hem de TOKİ'den bir açıklama gelmezken olası böyle bir girişimin üniversite yönetimi tarafından onay görmesinin son derece zor olduğu belirtiliyor. 

Emlak Haberleri Haberleri