Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metro Hattı İnşaatı Projesinde Son Durum Ne?

İstanbul'da ulaşım konusunda büyük önem taşıyan M12 Göztepe - Ümraniye Metro Hattı projesinde çalışmalar tüm hızı ile sürüyor.

İstanbul'da ulaşım konusunda büyük önem taşıyan M12 Göztepe - Ümraniye Metro Hattı projesinde çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Pek çok noktadan geçmesi ve çok sayıda hatla entegre olması nedeni ile ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak olan Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metro Hattı ne zaman açılacak, proje ne zaman bitecek?

İstanbul'un tam otomatik sürücüsüz metro hattı projeleri arasında yer alan Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metro Hattı projesinde çalışmalar tüm hızı ile sürüyor.



İlk olarak 28 Nisan 2017 tarihinde çalışmaların başladığı proje toplam 11 duraktan oluşuyor. Projenin yapımını Gülermak A.Ş. üstlenirken hattın toplam uzunluğu 13 km. olarak planlanmış durumda.



ÜMRANİYE ATAŞEHİR GÖZTEPE METRO HATTI NE ZAMAN BİTECEK / AÇILACAK?



Tam otomatik olarak planlanan M12 Göztepe - Ümraniye Metro Hattı projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Tamamlandığı anda günlük 44 bin yolcu kapasitesi ile hizmet verecek olan hat sayesinde yolculuk süresi 21 dakikaya kadar düşürülmüş olacak.



Çarşı istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile, Yeni Sahra istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile, Göztepe istasyonunda Marmaray işletmesi ile entegre olacak yeni hat haritası üzerinde 11 durak bulunuyor.





M12 Göztepe - Ümraniye Metro Hattı Haritası ile Durak İsimleri



60. Yıl Parkı



Göztepe



Sahrayıcedit



Yeni Sahra



Ataşehir



Finans Merkezi



Site



Atakent



Çarşı



SBÜ Hastanesi



Kazım Karabekir



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri