Ünlü Ekonomistten Ev Alacaklara Uyarı: Yabancıların Kiracısı Olmamak İçin Elinizi Çabuk Tutun!

Konut fiyatlarındaki artışa bağlı olarak yabancıya konut satışının yükselmesine dikkat çeken İslam Memiş, ev satın almak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye'de konut fiyatları bir yıl içerisinde ikiye katlanarak hem enflasyona hem de yüksek kura yenik düştü. Ev sahibi olma hayali kuran ya da elindeki evi satmak isteyen birçok kişi yüksek fiyatlar nedeniyle ne ev alabiliyor ne de satabiliyor.

Finans uzmanı İslam Memiş, konut almak ya da satmak isteyen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Daha önce konut almak isteyenlerin bir an önce alması yönünde uyarılarda bulunan Memiş, bu kez de emlak sektöründe büyük bir rant olduğunu ve gayrimenkul sektöründe düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

EV SATAN, ARABA SATAN ZARAR ETTİ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Memiş, son iki yıldır ev ve araba satanların zarar ettiğini söyleyerek, şu an konutunu yüksek fiyata sattığını düşünenlerin büyük bir yanılgıya düştüğünü ifade etti.

Memiş, konutlarını yüksek fiyata yabancıya sattığını düşünenlerin yanıldığını, ilerde bu evleri sattıkları fiyata alamayacaklarını ve yabancıların kiracısı olmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Yabancıların satın aldığı evleri kendi paraları üzerinden hesapladıklarının altını çizen Memiş, bu kişilerin 250 bin dolara hem vatandaşlık hem de konut satın aldığını ve aynı bedel üzerinden maliyet hesabı yaptığını söyledi. Memiş, '' blok alan yabancı fırsatçı, daire daire 250 bin dolardan al-sat sektörü oluşturuyor, yatır-çek gibi. Rant piyasası '' dedi.

EV ALMAK HAYAL OLACAK: BİR AN ÖNCE ALIN

İslam Memiş, ileriki dönemlerde ev satın almanın artık bir hayal olacağını ifade ederek, herkes 10 - 20 yıllık kira kontratlarıyla oturmak zorunda kalacak dedi. Yabancıya satışlar konusunda oldukça endişeli olan uzman isim, Türkiye'nin sıkça göç aldığını ve bu göçler nedeniyle hem kira hem de konut fiyatlarının artacağını belirtti.

Memiş, ev satın almak isteyenlerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini, aksi takdirde konut almanın zorluğundan ziyade artık hayal olacağının altını önemle çizdi. Uzman isim ayrıca, şu anki daire fiyatlarını 10 yıl içerisinde 3-4 katına çıkaran nedenin sadece dolar kuru değil, başka problemlerden de kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri