Ünlü ekonomistten konut fiyatları düşecek mi sorusuna cevap!

Konut fiyatları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Herkes konut fiyatları artacak mı yoksa düşecek mi sorularına yanı arıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut fiyatlarına ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de konut fiyatları oldukça yükselirken yatırım yapmak isteyenler veya ihtiyaçtan dolayı konut satın almayı düşünenler konut fiyatlarının bundan sonraki seyrini merak ediyorlar. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu konut fiyatlarına dair çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Konut satın almak isteyenlerin beklentilerini değerlendiren Tunç Şatıroğlu çok önemli uyarılarda bulundu.

İHTİYAÇ İSE KONUT ALINABİLİR!

Konut almak için uygun zaman konusuna değinen Tunç Şatıroğlu, “İhtiyacınız varsa konut alabilirsiniz. Ancak ben borsadan para kazanıyoruz biraz daha kazanayım o sırada konut fiyatları düşer diye bir düşünceniz varsa o işin garantisi yok. Sizin almayı düşündüğünüz konutun fiyatı artabilir. Ben şimdi altın fiyatları yükselecek diyoruz. Ben geçen yıl da altın fiyatları çıkacak demiştim ama çıkmadı ve bu yıl çıkmasını bekliyoruz. Konut piyasası da böyle, fiyatlar düşecek veya çıkacak gibi bir durumun garantisi yok.” dedi.

Konut fiyatlarına dair bir tespitten bulunan Tunç Şatıroğlu, “Genel anlamda konut piyasası belirli bir yere kadar geldi. Bundan sonra fiyatların artması için yeni bir konut kampanyası olması gerekiyor. Düşük faizli konut kredisi açıklandığında konut fiyatları direkt olarak yükseliyor. Buna karşın artık insanların alım gücü de düştü. Normal bir faizle bile alınamayacak durumda konut fiyatları.” ifadelerini kullandı.

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Konut fiyatlarının düşüş senaryosunu değerlendiren Tunç Şatıroğlu, “Seçimden sonra hükümet değiştiğini varsayalım. O zaman faizler artacak. Şu andaki konut kredisi faizleri de kalmayacak. Kimse konut alamayacak. Dolayısıyla konutlara zam yapamayacaklar. Fiyatlar düşmeyecek ama konut fiyatına zam yapsalar bile kimse almayacak. 1-2 yıl böyle gidecek. O sürede konut fiyatları reel olarak düşebilir. Siz o süreyi bekleyebilir misiniz? Elinizdeki parayı o sürede yönetebilecek misiniz?” şeklinde konuştu.

GAYRİMENKUL YATIRIMI MANTIKLI MI?

Gayrimenkul yatırımları hakkında görüşlerini açıklayan Tunç Şatıroğlu, “Yatırım için ben gayrimenkul önermiyorum. Varsayalım hükümet değişti ve faizler arttı. O durumda konut mu satılacak? Faizler artınca işler çok mu iyi olacak? Satış olmayınca yeni inşaatlar başlamayacak ve o zaman arsa mı satılacak? Hükümet değişmezse belki mevcut hükümet faizleri arttıracak. Bu hükümet de faiz indirimleri ile yapılan hataların sonuçlarını belki anlayabilir. O zaman o da faiz artırımı yapacak. Bu hükümet aynı ekonomi modeliyle devam eder derseniz o zaman herkese geçmiş olsun, hiper enflasyona gideriz. Aklı selim olanlar faizler artarken gayrimenkule yatırım yapmazlar.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Emlak Haberleri Haberleri