Uygun Fiyata Kiralık Ev Nasıl Bulunur?

Türkiye'de insanların barınma ihtiyaçlarını kiralama yoluyla karşılamalarının maliyetleri son dönemlerde oldukça yükseldi. Peki uygun fiyatlı kiralık ev nasıl bulunabilir? Uygun fiyatlı kiralık daire bulmanın yolları nelerdir?

Türkiye'de son dönemlerde gayrimenkullerin hem satış fiyatları hem de kira fiyatları oldukça yükseldi. İnsanların gelirleri artmazken barında ihtiyaçlarına karşılık ödeyecekleri müktarlar yükselmeye devam ediyor. Böylesi bir piyasada ise insanlar uygun fiyatlı kiralık ev nasıl bulabilirim sorusunun cevabını arıyorlar.

ÖNCE PLANLAMA YAPIN!

Uygun fiyatlı kiralık ev bulmak isteyenler öncelikle herhangi bir şey yapmadan planlamayı çok iyi yapmalılar. İhtiyaç duyulan evin asgari nitelikleri, ikamet adresi haline gelecek evin hangi muhitlerde yer alacağı, yeni bir yaşam alanı sunacak olan evde olmazsa olmaz denilen kriterlerin ne olduğu gibi detaylar net şekilde belirlendikten sonra bir bütçe oluşturulmalıdır. Bu bütçeden de ne olursa olsun taviz verilmemelidir. Kriterler ve fiyat dengesi bazı durumlarda şaşsa da böyle bir planlamanın sonucunda insanlar aradıkları evleri bulabiliyorlar.

BÜTÇE BELİRLEYİN!

Ev kiralamak isteyenler öncelikle kişisel olarak bütçelerini netleştirmelidirler. Faturalar, yol giderleri ve eğer o eve taşınılırsa ne gibi ekstra maliyetlerle karşılaşılacağına bakılmalıdır. Buna göre bir yol haritası belirlenmelidir. Bu haritanın dışarısına çıkmaz hem zaman kaybı hem de gelecekte kira ödeyememe sorunları ve ev sahibi ile mahkemelik olmak gibi sonuçlar doğurabilir. Bundan dolayı asla taviz verilmemelidir.

Uygun fiyatlı bir ev kiralamak isterken genellikle yapılan hataların başında hayat standartlarını etkilemeyecek kriterleri önemli gibi dikkate almak gelmektedir. Örnek verilecek olursa aynı muhitte iki ev bulundu. Tüm niteliklerinin hemen hemen birbirine yakın olduğu ama birisinin sıfır ve birisinin de kullanılmış bir konut olduğu öğrenildi. Kriterimizde sıfır konut önemli dediğimiz için neredeyse iki kat fazla kira vererek bütçe sarsıntısı geçirilir. Oysa daha az maliyetlü düşük tadilatlarla da ikincie l konut muhteşem bir yaşam alanına dönüştürülebilirdi.

İNTERNETİ KULLANIN!

Dijital iletişimin yaygınlaşıp hayatımızın en önemli parçası haline geldiği bugünlerde uygun fiyatlı ev bulmanın en etkili yollarından birisinin internet olduğunu herkes biliyor. Çeşitli internet siteleri üzerinden evler kiralanabiliyorlar. Üstelik seçeneklerinizi çoğaltabiliyorsunuz. Fiyat konusunda da en ucuzunu bu yolla görmek mümkündür. Ancak elbette kiralık ev çöplüğüne dönmüş bazı sitelerin içerisinde kaybolmazsanız!

Emlak Haberleri Haberleri